Hunden Vega deltar i Talang 2018 – kan över 300 trick

Bordercollie hunden Vega, 5 år är redan en stjärna på hemmaplan i Norge men också i Sverige, i Säffle Operan där hon spelat med i musikalen Annie under hösten.

Hemma i Norge har Vega fullt upp med att vara filmstjärna och snart är det dags för Talang i januari 2018 här i Sverige.

DOG NEWS fick en intervju med matte Marianne Elise Methi, som är bosatt i Hobøl i Østfold i Norge. Marianne har 3 bordercollier och en golden retriever. Det bor ytterligare 3 hundar i samma hus.

Marianne är utbildad hundtränare och håller kurser i hundtrix, firsbee och rallylydnad. Hon tävlar också en hel del med sina hundar det har hon gjort sedan hon skaffade sig sin första hund år 2000.

Just nu tävlar Marianne i rallylydnad (klass elite med Vega och KL 2 med Kanutten), lydnad (FCI KL 3 med Vega) frisbee freestyle – deltagit i EM sidan 2015 och kreativ lydighet (dogdancing) KL 3 med Vega och på det Norske landslaget. Laget blev Norska mästare i freestyle i december. Marianne och Vega började med freestyle i april i år så hon är EXTRA STOLT över de fantastiska framgångarna !!!!!

Vega är också godkänd av Röda korset som vårdhund.

Men Marianne säger att trix är det som står henne närmast hjärtat just för närvarande. Vega kan i skrivande stund över 300 trix men de tränar ivrigt på att lära sig ännu fler trix. Mariannes andra hund Kanutten är också på god väg in i trixvärlden.

Kanutten blev Norsk mästare i frisbee freestyle i år i augusti, där Vega tog andra platsen.

I år har Marianne rest runt överallt som hon uttrycker det, de har tävlat, deltagit i uppvisningar, hållit kurser och spelat teater och spelat på Säffle Operan med Vega.


I somras spelade de teater på Prøysenhuset i Brakar och Joanna. Vi var en del av en cirkus och höll trixuppvisningar.

Under hela hösten spelade Vega hunden Sandy i musikalen Annie på Säffle Operan i Sverige. Vega spelade med i 24 av de 27 föreställningarna. Marianne berättar om vilken fantastisk tid de hade vid operan, massa barn som ville träffa Vega och Vega njöt av varje minut. Hon älskar barn och njöt av uppmärksamheten.

I januari år 2018 spelar Vega med i ”The wiz” som spelas på Ullensaker teater i Norge – där Vega spelar hunden ”Toto”.

Höjdpunkten för oss svenskar blir nu i januari 2018 då vi får se Vega delta i Svenska Talang Vi önskar Vega och Marianne stort Lycka till i Talang!! Lycka till med alla tävlingar och alla föreställningar och ett framgångsrikt gott nytt år till Marianne och Vega och Kanutten! 

På länken här kan du läsa mera om Marianne och hennes fantastiska hundar

Då Vega intog scenen i Talang i Norge 2017 rörde hon juryn till tårar – kolla själv

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hunden Vega deltar i Talang 2018 – kan över 300 trick

  1. Pingback: Hunden Vega tog Talang juryn med storm

  2. Pingback: Hunden Vega charmade juryn till en finalplats i Talang

  3. Pingback: Rösta på Marianne och hunden Vega i Talang finalen ikväll

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.