Sveriges första livsmedelscertifierade hundmat!

Magnusson Petfood har erhållit livsmedelscertifieringen IP Livsmedel. Hundmatstillverkaren är därmed det första svenska företag inom djurfoderbranschen som har fått tillåtelse att certifiera sin tillverkning enligt livsmedelsstandard.

Livsmedelscertifieringen slår fast att Magnusson Petfoods hundmat tillverkas med samma krav på säkerhet, renlighet, hygien och spårbarhet som livsmedel gör – det vill säga att den håller samma kvalitet som den mat som vi människor själva äter.

Jonas Magnusson på Magnusson Petfood, berättar att företaget aldrig har nöjt sig med att enbart uppfylla de krav som ställs för fodertillverkare. Anledningen till detta är enkel:

-Vi har alltid ansett att kraven för fodertillverkning är alldeles för låga. Det gäller inte bara kvaliteten på själva råvarorna utan även hur råvarorna hanteras, lagras och tillagas samt kraven på hygien och säkerhet.

Att det ställs betydligt lägre krav bara för att slutkonsumenten är en hund eller en katt, tycker Jonas Magnusson är helt fel resonerat. Särskilt som det rimligtvis borde förhålla sig precis tvärtom:

-Eftersom en hund eller en katt ofta äter samma mat varje dag under större delen av sitt liv, innebär det att individen är potentiellt mer utsatt för skadligt foder under längre tid. Så sett ur detta perspektiv, förtjänar faktiskt husdjur som hundar och katter ett än striktare regelverk än vad vi människor gör, förtydligar Jonas Magnusson.

Att husdjur precis som vi människor har rätt till mat som är tillverkad av bästa möjliga råvaror, har alltid utgjort en viktig del av Magnusson Petfoods grundsyn. Faktum är att företaget är unikt i branschen då de är den enda hundmatstillverkare som enbart använder sig av 100 procent svenska råvaror.

Förutom att uteslutande använda sig av till exempel kött, ägg, potatis, morötter och rapsolja med hög spårbarhet, är även Magnusson Petfood mycket noga med varenda detalj i sin tillverkning:

-I själva verket har vi under många år haft en process och ett hygienprogram som motsvarar de krav som ställs på livsmedelstillverkare, fastslår Jonas Magnusson.

Att Magnusson Petfood nu har fått tillåtelse att certifiera sin hundmatstillverkning enligt livsmedelsstandard, upplever han därför som högst naturligt.

-Men visst känns det fantastiskt bra att få det här kvittot på att allt hårt arbete har gett resultat. Och att det är frågan om en så erkänd certifiering som IP Livsmedel gör oss förstås lite extra stolta! avslutar Jonas Magnusson.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.