Försäkringsbolaget IF ändrar sina försäkringar med fast självrisk

Den 1 februari 2018 lanserar IF sina nya hund- och kattförsäkringar med nya självrisker. Den fasta självrisken försvinner på alla nya försäkringar och ersätts med en fast och en rörlig del.

Dog News har alltid förespråkat IFs hundförsäkringar med hänvisning till det enda bolaget som har en fast självrisk utan rörlig del. Nu har vi inga skäl mera att rekommendera IF som försäkringsbolag.

Tyvärr ligger de allt högra veterinärfakturorna till grund för att försäkringsbolagen måste höja sina självriskpremier och försäkringspremier. Till alla hundägare, välj en privat djurklinik med så humana priser som möjligt för att vi alla skall ha råd att ha våra hundar försäkrade i framtiden!

På IFs hemsida står det om de nya försäkringarna: Snart lanserar vi våra nya hundförsäkringar med nya självrisker. De nya självriskerna har en fast och en rörlig del och gäller de försäkringar du köper från den 1 februari 2018.

Du som har enbart fast självrisk idag kommer att behålla den om du inte aktivt väljer att byta. Den fasta delen 2 500 kr höjs när din försäkring årsförnyas nästa gång till 2 700 kr, 4 000 kr och 4 500 kr höjs till 5 000 kr. Kontakta gärna kundservice på 0770-117 177 om du har fler frågor.

Dog News ringde kundservice på IF så fort vi fick vetskap om de nya försäkringsvillkoren, tyvärr kunde ingen på kundservice svara på våra frågor. De pratade mellan varandra och vi fick vänta till sist fick vi svaret att de inte ännu var så insatta i villkoren och kostnader. Vi frågade bland annat om flockförsäkringen.

I ett mail utskick den 18 december 2017 skrev IF följande:

Andra fördelar med försäkringen
• 20% rabatt första året för valpar och kattungar som försäkras före ett års ålder.
• Ett kostnadsfritt besök per år hos FirstVet, en veterinärklinik på nätet där du får råd, diagnos och eventuell remiss direkt via mobil, surfplatta eller dator.
• En utökad självriskperiod på 125 dagar.
• Dolda fel ingår nu i den individuella försäkringen för alla valpar/kattungar som en extra trygghet. Det är fortfarande viktigt för dig som uppfödare att teckna en egen dolda felförsäkring.

Om du har broschyrer som inte längre är aktuella skickar vi gärna nya broschyrer hem till dig. Tveka inte att höra av dig. Dog News bad om de nya broschyrerna men enligt kundservice fanns inga tillgängliga den 18 december 2017 då vi ringde.

Tipsbonus upphör den 1 januari 2018
Den 1 januari 2018 upphör tipsbonus för valpar och kattungar. Tipsbonusen gäller för dina egen uppfödda valpar och kattungar som försäkras senast 31 december 2017. Kontakta oss via mejl eller telefon och meddela oss vilka av dina köpare som du har tipsat om If så hjälper vi dig. Kontakta oss senast 31 januari 2018.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.