Fyra fullt friska gatuhundar med pass avlivades av tullen

De fyra valparna skulle adopteras från Makedonien och få nya hem i Sverige. Men vid gränsen tog det stopp. Och då flygen tillbaks var fullbokade tvingades importörerna av valparna, 19-åriga Cheyenne Trejling och 19-åriga Amanda Lagerqvist skriva under papper på att avliva hundarna.

Tjejerna hade förberett allt, trodde de, de skulle frakta fyra gatuhundar till Sverige för att adoptera ut dem till goda hem. Hundarna kom till Arlanda och enligt medhavda papper var hundarna fullt friska med djurpass men tjejerna hade missat en viktig del.

Jordbruksverket ansåg att valparna räknas som handelsdjur och inte som sällskapsdjur så på grund av att tjejerna hade felaktiga dokument måste hundarna sändas tillbaka till Makedonien samma dag eller avlivas.

Då alla flyg till Makedonien var fullbokade så tvingades tjejerna skriva under på att de fullt friska hundvalparna skulle avlivas och dessutom stå för kostnaden som kunde stiga till 10 000 kr per valp!

Fyra friska hundvalpar fick sätta livet till på grund av en stor miss av de unga importörerna! Något som skulle bli en god gärning sände fyra friska hundvalpar i döden!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.