Helt galet – angående personen som halshugger hundar och katter i Motala

Helt galet!

Debattartikel av Ginger Sundin Hallgren

Kollade in på dognews.se nyligen och fick en väldigt obehaglig känsla när jag läste om personen som går omkring och dödar hundar och katter i Motala. Världen har alltid varit lite galen, men nu verkar det som om den blir galnare och mer skrämmande för var dag som går – i alla fall när man lyssnar på nyheterna.

Man undrar ju då spontant varifrån personen/personerna får tag på alla dessa djur som får sätta livet till. Enligt mig och många andra så varnar man för att lämna hundar ensamma på till exempel tomter, i bilen, utanför affären, på utställningar och i hundgårdar. Det är så lätt att locka till sig en hund från en tomt när ingen är där eller befinner sig inomhus. Det går på ett litet kick. Puts väck.

Att människor tar en hund från en bil händer också ibland, antingen den sitter i skuffen med luckan på glänt med en ”krok”, en gallergrind som ska förhindra stöld och även svalka hunden, eller om bilen är helt stängd. Människor som är påverkade av något har inga hämningar och gör vad som helst för att få det de vill.

Det är ännu enklare att ta hundar som sitter obevakade och helt skyddslösa utanför affärer.

Man läser och hör emellanåt om hundar som stulits medan ägaren har varit på annan plats när det har varit utställningar.

Det är heller ingen match för någon att ta sig in i en hundgård om bara modet, motivationen och viljan finns.

Det är superviktigt och riktigast att våra hundar inte ska vara ensamma och absolut inte lämnas ”vind för våg” där de inte har någon chans att komma undan en människa som inte vill den gott. Jag förstår inte de människor som törs lämna sin vän utan en tanke på alla risker som finns runt omkring oss hela tiden.

I alla tider har hundar stulits och det kommer alltid att hända igen ”i alla tider” framöver. Vi måste alla arbeta aktivt för att det ska vara en bra värld för hundar att leva i.

Hjälp till med att upplysa människor – gå ut på gator och torg och gör din röst hörd. Skriv, sprid vidare och gör vad just du kan för att förhindra att alla dessa fina hundar som alla har en fin själ och bara vill oss väl, plötsligt en dag rycks bort från oss.

Hundar ska vara med!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.