Hundägare guidas till hundvänliga ställen av TaMedHunden

Den hundvänliga guiden TaMedHunden har appar som hundägare kan använda utan kostnad för att upptäcka, utforska och samla de hundvänligaste ställena i sin hemstad och på sina resor. I guiden hittar man de caféer, restauranger, pubar, barer & hotell som välkomnar gäster med hund inomhus.

Tamedhunden-appar

Vart kan jag fika, luncha eller äta middag med hunden inomhus?

Vart kan jag övernatta med hunden?

Vilka städer är hundvänliga?

Vilka hundvänliga ställen finns i min hemstad?

Dessa frågor får man svar på i appen TaMedHunden. TaMedHunden har nyligen släppt en efterlängtad app på App Store för hundägare och hundintresserade med iPhone. Intresserade kan hämta appen på App Store genom att söka på tamedhunden och sedan klicka på ”Hämta”.

Appen är lätt att använda och visar en tydlig överblick på karta över rekommenderade hundvänliga caféer, restauranger, barer och hotell som välkomnar gäster med hund in i lokalerna. I guiden kan man filtrera på de olika kategorier som stöds – kafé, restaurang, bar och hotell – för att slippa se kategorier man inte är intresserad av.

Det går även att söka på en specifik stad eller ort och få hundvänliga ställen listade för den staden, eller söka efter ett specifikt ställe om man vill utforska det närmare. Användare med Androidmobil kan hämta TaMedHundens Androidapp på Google Play genom att söka efter tamedhunden.

Alla användare oavsett telefon, dator eller surfplatta kan använda TaMedHundens hemsida genom att surfa in på www.tamedhunden.se Både Android-appen och hemsidan kommer att uppdateras inom kort för att få samma utseende som iPhone-appen.

En guide för hundägare som gärna tar med hunden in 

Guiden är skapad för hundägare av hundägare. Till en början låg behovet hos initiativtagarna själva, men de märkte fort ett stort intresse och behov även hos andra hundägare. Med guiden får hundägare ett verktyg som ger dem en snabb överblick över hundvänliga ställen på en karta och de får koll på vilka ställen som anstränger sig lite extra för att de och hunden ska känna sig välkomna.

– Vi är ständigt på resande fot med våra hundar Pedro & Gordon och tar gärna med dem när vi äter frukost, brunch, lunch, middag, går på ”Afterwork” eller när vi tar in på hotell eller annat boende, säger Veronica Håård, Produktägare för TaMedHunden.

– Våra hundar är omplaceringshundar och de blir enormt stressade av att bli lämnade ensamma särskilt i nya miljöer och därför vill vi inte gärna utsätta dem för detta på alla nya ställen som vi besöker. Vi väljer därför enbart ställen som välkomnar gäster med hund in och då blir guiden väldigt användbar, berättar Veronica.

– Vi har byggt den app vi själva ville ha och använder den när vi reser runt i Sverige och i Europa, säger Fredrik Håård, initiativtagare till TaMedHunden.

Hundvänlig rankning nyanserar ställenas hundvänlighet

Den hundvänliga rankningen i guiden är ett försök i att nyansera ställenas hundvänlighet.

En Hundfavorit engagerar sig extra mycket för att man som gäst med hund ska trivas, tex visar de ofta en till ”lugna bord”, kommer med en skål med friskt vatten när man satt sig ner, har ofta lånefilt, lite hundgodis och kanske en hundmeny att beställa från. Ett Hundvänligt ställe ger gäster med hund tillgång till hela serviceutbudet, men kanske anvisar gäster med hund i särskilda delar av lokalen.

Ett ställe med Begränsat välkomnande har en eller flera begränsningar i serviceutbudet för gäster med hund. Det kan till exempel vara så att stället endast välkomnar små hundar, ett visst antal hundar åt gången eller endast välkomnar gäster med hund i särskilda delar av lokalen med ett begränsat utbud av service (barmeny istället för restaurangens meny). Det kan också vara så att ägaren och personalen vill att man som gäst med hund ska fråga dem innan man går in och sätter sig med hunden så att de kan fråga andra sittande gäster om det är ok. I dessa fall markeras också ställena som ”Begränsat välkomnande”, så att hundägare är beredda på att fråga vad som gäller.

TaMedHundens klistermärke skapar trygghet för gästerna 

Det ska vara roligt och enkelt att fika, äta lunch och käka middag, gå på puben och bo på hotell med hundarna. Det är viktigt att ställena är tydliga med sin information till alla gäster för att de ska känna sig trygga och välkomna. TaMedHunden har tagit fram ett hundvänligt dubbelsidigt och väderbeständigt klistermärke som ställenas ägare kan använda på sina entréer och gatupratare för att tydligt visa att de välkomnar gäster med hundar in.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.