TÄVLING – vinn boken Winn-Dixie av Kate DiCamillo

Tävling där vi tävlar ut boken Winn-Dixie, vi har 3 böcker i potten, så det blir tre lyckliga vinnare.

För att delta i tävlingen skall du besvara två lätta frågor nedan och sända dina svar tillsammans med ditt namn och din adress till dognews@hotmail.se. Vi vill ha ditt svar senast den 26 april 2018. Boken kommer att sändas direkt från vår sponsor Lilla Piratförlaget till vinnaren efter tävlingstidens slut.

  1. Vilket år kom boken Winn-Dixie ut på svenska för första gången?
  2. Varför vill just du vinna boken Winn-Dixie?

Kate DiCamillo är en av våra mest älskade berättare. Winn-Dixie utkom första gången på svenska 2010, och kommer nu i ett efterlängtat nytryck. Winn-Dixie blev en omedelbar succé i USA och belönades med åtskilliga priser.

Opal är tio år och har precis flyttat till en ny stad. När hon går för att handla i mataffären Winn-Dixie, händer något märkligt. En stor, smutsig, herrelös hund springer omkring inne i affären och plötsligt hör Opal sig själv säga att den är hennes. Kom hit, Winn-Dixie! utropar hon, för det är det första namnet hon kommer att tänka på. Och till hennes stora förvåning lyssnar hunden. Från den dagen förändras Opals liv, för tillsammans med Winn-Dixie hittar hon nya vänner. Och får till och med sin pappa att berätta saker om hennes mamma, som lämnade dem när Opal var liten.

Recensioner

”Någon enstaka gång händer det att man fastnar i en bok redan från första meningen. Så är det med Kate DiCamillos debutbok … Detta är ett efterlängtat nytryck. … Det är en underbar bok, både humoristisk och vemodig, skriven på ett melodiskt och väl översatt språk. Man blir genuint glad av Winn-Dixie.”Gull Åkerblom, BTJ

”… en hjärteknipande historia om vad kärleken till ett djur kan betyda för ett barn och hennes möjligheter hitta nya vänner. ”Ingalill Mosander, Aftonbladet

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.