Maskrosor är nyttigt för dig och din hund

Maskrosor är rika på A-, B-,  C- och D-vitaminer och de innehåller även kalium, magnesium och kalcium, maskrosor är därmed mycket näringsrika och räknas till en av de 14 viktigaste överlevnadsväxter i naturen.

Efter att vi läst på om maskrosor så får våra hundar äta hur många blommor de vill, för maskros anses vara en mycket nyttig blomma också för männsikan. Blommorna är vackra att se på och de smakar inte så illa. Det går att göra saft på maskrosblommor. Då använder man bara det gula i blomman. De plockas, skjöls och rensas på småkryp. Sätts i vatten över en natt, därefter silar man och är färdigt att dricka.

Maskrosen är ett bra medel mot förstoppning, åderförkalkning, gikt, reumatism och sockersjuka.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.