Tjernobyls bortglömda hundar får ett nytt liv

Sedan Tjernobylkatastrofen 1986 har staden stått öde. Men ett hundratal hundar lämnades kvar. Nu har organisationen Clean Future Fund lyckats få ut femton valpar från området som nu ska adopteras till nya hem i USA, skriver TV4.

Explosionen vid kärnkraftsverket i Tjernobyl i Ukraina den 26 april 1986 har beskrivits som den mest dödliga kärnkraftsolyckan genom tiderna. I samband med den evakuerades nästan alla boende från platsen och sedan dess står den i stort sett tom på människor. Människorna evakuerades medan hundarna lämnades kvar. Ett antal äldre människor tilläts att bo kvar i zonen efter olyckan. I dag beräknas Tjernobyls befolkning var cirka 550 mot 12 000 före olyckan.

A Dozen Homeless Dogs From Chernobyl Are Being Put Up for Adoption in the U.S.

Hundreds of stray dogs have learned to survive in the woods around the exclusion zone

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.