Ny europeisk specialist i kardiologi på Universitetsdjursjukhusets smådjursklinik

UDS nya hjärtspecialist Ingrid Ljungvall undersöker en labradorvalp

Universitetetsdjursjukhuset och veterinärmedicinska och husdjursvetenskapliga (VH) fakulteten vid SLU har fått en ny europeisk specialist i kardiologi. Docent och universitetslektor Ingrid Ljungvall är nu Diplomate of the European College of Veterinary Internal Medicine inom subspecialiteten kardiologi (Dip. ECVIM-CA (Cardiology)).

Det innebär att UDS har två av de totalt fyra europeiska diplomates i kardiologi som finns i Norden. Ingrid Ljungvall är den första som erhållit titeln på 20 år i Norden. De som genomgår denna typ av specialistutbildning passerar först en vidareutbildning inom allmän internmedicin, vilken examineras i den allmänna examinationen som ECVIM-CA-residents först avlägger, för att sedan avsluta utbildningen med sex delexaminationer med kardiovaskulärt fokus.

”Från år 2000 har SLU erbjudit utbildningsplatser för framtida specialister inom ECVIM-CA (intermedicin, kardiologi och onkologi). Dessa utbildningsprogram är viktiga för universitetet då de säkerställer att vi har klinisk specialistkompetens. Klinisk specialistkompetens är givetvis mycket viktigt för djursjukvården på UDS, men det är även viktigt för veterinärmedicinska och husdjursvetenskapliga (VH) fakulteten vid SLU eftersom residency-programmen, i kombination med forskarutbildningen, säkerställer en återväxt av personer som har den kompetens som krävs för högre akademiska anställningar inom de kliniska ämnena. Det bidrar också till att veterinärutbildningen i Sverige håller en hög standard.” säger professor och ämnesföreträdare inom internmedicin Jens Häggström som också är handledare inom ECVIM residency-programmen vid SLU.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.