Sydkoreansk presidenthund i kampanj om att sluta äta hundkött

Under Sydkoreas varmaste dagar är det tradition att äta hundköttssoppa då det sägs kyla ner kroppen. I sommarhettan passar en djurrättsorganisation på att påbörja sin adoptionskampanj med presidentens hund som ansiktet utåt.

Antalet djur som överges och, i hundarnas fall, tas in och föds upp för att sedan bli mat ökar i Sydkorea. Ifjol adopterade den sydkoreanska presidenten Moon Jae-In hunden Tori som nu blivit ansiktet utåt för kampanjen ”I’m not food”, på svenska ”Jag är inte mat”. Tori blev övergiven, misshandlad och uppfödd till att ätas innan han räddades, skriver svt.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.