Hund lämnades i bilen under sommarens hetaste dag

Vissa texter upprepas sommar efter sommar. Den här handlar om djurplågare som lämnar kvar sin hund i en upphettad bil.

Trots alla varningar lämnar folk hundar i bilen då de badar eller går på Liseberg! Vi har precis haft århundradets hetaste dagar, trots extremvärmen lämnas hundar i bilar i direktsol i över 30 graders värme (uppmätt i skuggan). Något som är direkt livsfarligt för hundarna.

Har dessa hundägare befunnit sig under en sten eller avskärmat sig totalt från verkligheten? Varför går inte informationen in? Varför skiter man fullständigt i hur hunden mår bara man själv får svalka sig eller roa sig på Liseberg?

Har ni ingenstans att förvara hunden då ni roar er, så vädjar vi till er att ni hellre omplacerar hunden än att ni utsätter dem för livsfara!

Hundägaren gick ner på stranden utanför Laholm – men kvar i den kokheta bilen lämnades hunden ensam.

Det var vid 12-tiden på tisdagen som den aktuella händelsen uppges ha inträffat i Mellbystrand utanför Laholm.

Hundägaren hade bestämt sig för att tillbringa en stund vid havet och parkerade bilen vid en av de allmänna parkeringarna i området.

Men i fordonet fanns även en hund med – som lämnats kvar i bilen efter hundägaren låst bildörren och gått därifrån.

Bilens rutor ska ha varit något nerhissade . Men enligt polisen stod fordonet i direkt sol och temperaturen i skuggan var vid tillfället över 30 grader, skriver Expressen. Det blir stekhett i bilen på en väldigt kort stund, en hetta som kan få hundens inälvor att koka. Hunden räddades av förbipasserande som lyckades få ut hunden.

En annan hundägare lämnade sin hund i bilen då denna själv gick på Liseberg. Det var stekhett i bilen och polisen slog in en ruta för att rädda hunden.

Har man skaffat hund så har man ett stort ansvar

Vi har luftkonditionering hemma, hundarna är ute på promenad innan kl 8.00 på morgonen och sedan endast korta stunder för att kissa i trädgården. Resten av dagen tillbringar hundarna inomhus i vårt svala hus på 20 grader tillsammans med någon vuxen. De varken lämnas ensamma eller utsätts för extremvärme! Har man skaffat sig hund så måste man se till hundens bästa! Jag har varit 1 timme på en badstrand i år, tagit ett dopp på hela sommaren! Vi har två hundvalpar hemma som behöver tillsyn och aktivering, då får allt annat stå tillbaka, sommar eller semester hos oss går hundarna först!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.