Efter hundattacken – 15-åringens mamma ska anmäla socialtjänsten: ”Jag vill få klarhet i hur allt gick till”

15-åringen, som dödades i hundattacken i Ljusnarsberg, hade bott i familjehemmet sedan i våras. Nu vill hans biologiska mamma att det görs grundligare utredningar av familjehemmen.
Mamman vill veta vad är det för sorts människor man placerar barn hos, säger hon till NA och planerar att polisanmäla socialtjänsten för tjänstefel.

Mamman till pojken som dog i hundattacken har själv bott i fosterhem, hon fick barn tidigt och har själv haft en svår uppväxt. Hennes son har bott i olika familjehem och i våras kom han till hemmet i Ljusnarsberg.

Hon poängterar att hon haft en jättebra kontakt med sin son de senaste åren. De hade telefonkontakt dagligen och sonen berättade att han trivdes i familjehemmet.Däremot visste inte mamman om vad för slags hundar det fanns i hemmet.

Efter hundattacken har hon fått veta att det var omplacerade hundar, hundar som tidigare har bitit en granne.

Mamman fick vetskapen om att polisen hade sökt henne då hon var på jobbet. Hon åkte hem och träffade där polisen som berättade att sonen dött vid hundattacken. Hon säger till NA att hon måste få klarhet i hur allt gick till, vad som egentligen hände, innan hon kan kan sörja och gå vidare.

Mamman har förgäves försökt få tag i familjehemmet för att få en förklaring men utan framgång. Polisen är förtegna med uppgifter. Det enda mamman fått är en kriskontakt från socialtjänsten som hjälper henne att ta sig till sjukhuset i Lindesberg där hennes sons kropp finns i väntan på obduktion.

Mamman har besökt sin sons kropp varje dag sedan han dog, hon sitter hos honom, håller honom i handen, hon känner att hon kan få vara i lugn och ro där och få en sista stund med sin son, bara hon och han tillsammans.

Socialtjänsten i Örebro har startat en lex Sarah-utredning för att se om man gjort något fel, samtidigt pågår en polisutredning där familjehemsmamma misstänks för vållande till annans död. Men pojkens biologiska mamma vill att man inte nöjer sig med det. Hon blev själv placerad i ett fosterhem där det fanns missbruk när hon var barn. Nu har hennes son avlidit i ett familjehem, skriver NA.

Mamman anser att man måste göra en grundlig utredning innan man placerar barn, förebygga och se helheten inte bara personen bakom hemmet.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

 

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Efter hundattacken – 15-åringens mamma ska anmäla socialtjänsten: ”Jag vill få klarhet i hur allt gick till”

  1. Pingback: 15-årig pojke ihjälbiten i familjehem – nu åtalas ägaren

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.