Köpt valp av ”SKK” registrerad uppfödare – visade sig vara smuggelhund

Den franska bulldogen Basse skulle bli dotterns nya intresse men valpköpet visade sig bli en mardröm när veterinärpapprena inte stämde. Med största sannolikhet har hunden smugglats från Polen och genom en ny veterinärbesiktning upptäcktes ett hjärtfel. I värsta fall kan det här kosta Basses liv, säger Veronica Hagy som nu vill varna andra hundköpare om att vara försiktiga, skriver lokaltidningen.

Hunden Basse köptes via en annons där man uppgav att man hade vana av franska bulldogs sedan 16 år tillbaka och att hundarna var registrerade hos Svenska kennelklubben (SKK) . Familjen åkte upp till Stockholm och besökte uppfödaren och fick se tiken som då sas vara valparnas mamma. Det var rent och snyggt. Och paret som sålde Basse hade sina tre barn närvarande vid försäljningen. Allt såg med andra ord väldigt proffsigt ut.

Men det skulle visa sig att pappren inte stämde och familjen upptäckte inte detta för än hemma då det var försent.

Vid en närmare titt upptäckte familjen att vaccinationspappren var utfärdade på polska. De kontaktade paret som sålde Basse men fick bara otrevliga svar tillbaka. Efter egen efterforskning fanns försäljarna inte folkbokförda i Sverige.

SÅ UNDVIKER DU ATT BLIR LURAD ATT KÖPA EN SMUGGELHUND

Ta reda på varifrån hunden kommer, oavsett om du köper den i Sverige eller utomlands.

Begär att få träffa valpens mamma i hemmet. Många smugglade hundar säljs via mellanhänder och utan att du får se hunden i hemmiljön.

Om valpen är född i Sverige så ska mamman vara registrerad i det centrala hundregistret. Begär att få se registreringen av mamman som bevis.

Begär att få en köpehandling där säljarens namn, adress och telefonnummer finns. Acceptera inte bara mobilnummer.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.