Hunden Leela – 105 dagar på flykt

105 dagar har gått sedan den colombianska agilityhunden Leela sprang bort i Uddarpsskogen utanför Kristianstad. 105 dagar av ångest för Leelas husse och matte.

Ägaren Javier Vega är på väg att återvända till Sverige, enligt Sydsvenskan. Då ska han ha med sig Leelas bästa kompis, dvärgpinschern Twist.

Leelas facebooksida här

Förhoppningen är att Leela ska känna doften av sin hundkamrat hemifrån och på så vis lockas att ge sig till känna.

Leela är extremt skygg, och av de dryga 35 gångerna det verkligen är Leela som har observerats, är det på 50-200 m håll. Endast en enda suddig bild har någon lyckats ta av henne. Glöm bedövningspilar, glöm viltfällor, glöm att lägga lugnande medel i mat, glöm att släppa lösdrivande jakthundar som ska jaga henne trött – 😳 Någon enstaka person har kritiserat att vi inte anammar dessa förslagslag. Men det är förslag som inte är förankrade i den verklighet som Leela lever i just nu, förslag av folk som inte har en aning om hur verkligheten ser ut och vad som är applicerbart i hennes värld.

För oss är den enda lösningen att få henne intresserad av våra matstationer, vänja henne vid att få mat på samma plats, få rutin i matandet och sedan flytta matstationen, steg för steg in i ett hägn (naturligt eller byggt) vars dörr kommer att stängas manuellt på avstånd. Blir hon inte bortskrämd av yttre faktorer så kommer vi at lyckas. Men det kommer kanske inte att hända förrän det blir djup snö och kallt när hennes möjligheter att springa långt och att hitta egen mat drastiskt kommer att försämras. Under tiden lägger vi resurser på att veta var hon befinner sig i detta nu, övervaka plasten och matstationen, se till att platsen är lugn och det finns tillgång till mat och vatten.

Bilderna är från gårdagens sök. Leela blev skrämd av fyrverkerier vid nyår och lämnade sin trygga plats. Hon sprang 12 km österut utmed E22 men valde sedan att försöka hitta tillbaka dit hon vistas mellan den 8/12-31/12. Tyvärr hamnade hon lite för söder om precis vid E22 och korsade motorvägen i morse. Hon observerades ungefär samtidigt av tre olika personer. Vi ringade in hennes nya område och drog oss tillbaka. Dörrknackning för att informera lokala och att skapa en fysisk barriär mellan hennes nya område och motorvägen blev vår uppgift i går. Hon är väldigt nära E22 just nu och platsen är inte idealisk för henne, vi kommer därför inte att lägga mat här utan mer söderut där det finns skog och lugnare mer isolerade marker för att försöka få henne bort från vägen.

Nu håller vi tummarna för att hon går åt rätt håll och inte försöker korsa vägen igen, skriver Daphne på facebook.

Ser du Leela, ring genast tipstelefonen 070 896 93 70!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg
Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hunden Leela – 105 dagar på flykt

  1. Pia Andersson Hobert skriver:

    Lägg ut en bild på Leela så att folk vet hur hon ser ut. Alla har ju inte följt detta från början och vet inte ens hur hunden ser ut.

  2. Pingback: Leelas ägare tillbaka i Sverige – nu ska hunden hittas med hjälp av Twist

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.