Nybliven hundägare? KOLLA HIT!

DU KOMMER BLI LYCKLIGAST I VÄRLDEN! 
Men det finns också en del att tänka på… 

FÖRSÄKRING 
Det första du ska göra är att ge din hund en bra försäkring. Djursjukvård kostar mycket pengar, den är inte ”sponsrad” av skattepengar som humansjukvården är. Ett benbrott kan utan problem kosta upp till 30.000:-. Många medicinska utredningar kommer upp i summor av 20.000:-. Även djurmediciner kostar en del pengar, så det kan vara värt att teckna en försäkring som ersätter även mediciner.

HANTERING 
Börja träna med valpen så fort den kommer hem till dig, den ska så småningom bli bekväm med all typ av hantering. Vänj valpen vid att du får klappa och ta på den överallt, att du får titta i munnen, borsta tänderna och klippa klorna. Passa på att göra detta när valpen är lite trött, efter att ha ätit och busat eller varit ute på promenad. Lägg valpen i knät och stryk den lugnt över hela kroppen. Kläm och känn på tassar, på öron, ben osv. Ju oftare du gör detta desto bättre.

ENSAMTRÄNING 
Börja med att exempelvis gå in på toaletten och stäng dörren så inte valpen kommer efter. Alternativt när den ligger och tuggar på ett ben eller leker med en leksak går ut och slänger soporna eller helt enkelt går in i ett annat rum och stänger dörren under en kort stund. När du kommer tillbaka gör du ingen stor sak av det utan fortsätter bara med ditt. 

AVMASKNING 
Valpen ska avmaskas dels hos uppfödaren men även när den kommit hem till dig. Vi rekommenderar att du avmaskar valpen ca 1 vecka innan den ska ha sin 12-veckors vaccination och sedan 4 veckor senare.

VACCINATION 
Rekommenderat idag är att alla hundar vaccineras vid 8 veckor och 12 veckor mot valpsjuka, smittsam leverinflammation och parvo. Du kan dessutom vaccinera mot kennelhosta vid samma tidpunkter. Efter vaccinationerna som valp vaccinerar du hunden vid 1 års ålder med samma vaccin som den fick som valp. Därefter vaccinerar du mot kennelhosta årligen samt mot valpsjuka, smittsam leverinflammation och parvo vart tredjeår.

MAT 
En 8-veckors valp är rultig när den kommer från uppfödaren, men under de första veckorna skall den bli slank, babyhullet ska försvinna. En normalviktig 12-veckors valp ser man en tydlig midja på, både uppifrån och från sidan och man kan lätt känna revbenen på sidan av bröstkorgen. Detta gäller för alla raser. Vi rekommenderar att man ger valpen ett helfoder. 

ATT TÄNKA PÅ 
Återigen vill vi påminna om vikten av att det blir aldrig lättare senare. Nästan inga ”problem-beteenden” växer bort. Är det något som du upplever som besvärligt, ta tag i det direkt och var konsekvent. Då är det ofta lätt att komma till rätta med problemet. De flesta hundar lär sig väldigt fort.

Vill du lära dig mer? 
Klicka här för att läsa Vetzoos artikel ”När du fått hem din valp”! 


SUPERDEAL! 
PSST! Just nu har Vetzoo ett erbjudande på 
POCCA Natural Tuggring, endast 28:-!
 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.