Anders Hallgren – Föreläsning om hundens psykologi – och hundägarens

Stockholms landstings idrottsförbund bjuder in till en föreläsning om hundens psykologi – och hundägarens med hund- och humanpsykolog Anders Hallgren.


Föreläsningen är öppen för landstingsanställda men även för allmänheten och vänder sig i första hand till hundägare, men även för blivande hundägare, hundintresserade och de som är nyfiken på samspelet mellan hund och människa. 

Information om föreläsningen 

Föreläsning med Anders Hallgren om hundens psykologi – och hundägaren

Anders är utbildad psykolog som valde att använda sin utbildning till att jobba med hundar. Han kom att bli den första hundpsykologen och har mer än 50 års arbete som tränare och hundpsykolog. Han har gjort flera studier på beteende hos hunden och de emotionella banden mellan djur –  människa. Han har skrivit mer än 35 böcker och skrifter och har medverkat  i många radio- och TV-program och tränat tusentals hundar med problematiskt beteende.  Och så är han em mycket uppskattad föreläsare.

Hundens psykologi – och hundägarens

Så här berättar Anders om sin föreläsning om ledarskap, ”lärarskap” och vanlig vänskap. Jag tar upp begreppet ledarskap och visar att det är missförstått och redovisar flera moderna etologers kritik av begreppet. Till exempel har man inte bland vilt levande flockdjur kunnat finna en rangordning baserad på att vissa djur dominerar andra med maktmedel. Jag föreslår att vi byter ut ledarskap mot lärarskap och i stället för att försöka vara ”ledare”, ska vi granska oss själva som ”lärare” och tränare. Jag visar vilka fel de flesta av oss gör i träning och många får anledning att känna igen sig själva – fast med ett skratt. Sen har vi det där med vanliga vardagssituationer, där vi mer är kompisar med våra hundar. Men som sådana kan vi också lätt skapa problembeteenden, fast vi egentligen försöker att hindra dem. Ibland bara genom att ge uppmärksamhet åt beteenden vi vill få bort. 

Kort information:  

Vad: Föreläsning med Anders Hallgren om hundens psykologi – och hundägarens 

För vem: Öppen för hundägare, blivande hundägare och andra som är nyfikna på hundar och samspelet mellan hund och människa.

När: tisdag den 5 mars 2019

Tid: kl.18.30-21.30 Föreläsning: kl. 18.30 – ca 20.00Paus och bokförsäljning: ca 20 minuter

Frågestund senast till kl. 21.30Var: Åsö gymnasiums aula, på Söder

Pris: 150 kronor (per person)

Anmäl dig här

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.