Gatuhund från Egypten testades positiv för Rabies

En gatuhund som importerades till Johnson County från Egypten testades positivt för rabies och avlivades, nu gör djurhemmet skyddsåtgärder och placerar resten av hundarna från gruppen i karantän.

På onsdagen sade Kansas Department of Health and Environment att en av 26 hundar som importerades förra månaden från Egypten till Unleashed Pet Rescue i Mission, Kansas, hade testats positivt för rabies, en dödlig virussjukdom hos människor och djur.

De återstående 25 hundarna hade redan placerats i fosterhem eller sålts.

”Det var svårt för mig att lämna henne tillbaka för att jag inte vill att hon skall utsättas för en stressig miljö igen”, säger Caitlin Knoll, som köpte en av hundarna. Under de senaste två veckorna har Kairo, en 3-årig hund, bott med Knoll. På onsdagen mottog Knoll ett samtal från Unleashed Pet Rescue att hon skulle tvingas returnera Kairo efter den andra hunden Kim, avlivats efter att ha blivit smittad med rabies.

”Vi förväntade oss inte att detta skulle hända”, säger Jacob Meyer, marknadschef på Unleashed Pet Rescue. ”Ingen av hundarna hade några slags symtom. De var båda testade flera gånger och vaccinerade när de var i Egypten.”

I ett pressmeddelande sade hälsodepartementet att alla hundar i gruppen hade hälsointyg och dokumentation för att ha fått rabiesvaccin i Egypten.

Unleashed Pet Rescue sa att hunden och de andra i gruppen inte visade tecken på rabies, men sa att det fanns symptom hos hundarna.

De 25 hundarna, inklusive Kairo, kommer att vara kvar i karantän i skyddsklassen i minst tre veckor.

År 2007 eliminerade USA framgångsrikt rabiesvirusvarianen för hund. Men globalt är hundar fortfarande den första källan till humana rabiesinfektioner.

Dog imported from Egypt by Kansas shelter infected with rabies; others quarantined

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.