Äldre kvinna dog efter svår hundattack – polisen utreder

Veckorna efter en svår hundattack dog en 79-åriga kvinna. Hon hade rastat sin lilla hund när en annan hund gick till attack. Kvinnans hund dog till följd av svåra bitskador. Polisen utreder om det finns ett samband mellan hundattacken och kvinnans död.

Det är två veckor sedan kvinnan rastade sin hund, en papillon shih tzu, i sitt bostadsområde i Helsingborg. Den äldre kvinnan mötte en ung kvinna som rastade en annan, betydligt större, hund. Enligt uppgift var den yngre kvinnan inte den större hundens ägare.

Kvinnans anhörig säger: – Den större hunden gick till angrepp mot den lilla hunden. Min anhöriga blev biten i armen och fingrarna och åkte i marken gång på gång när hon skyddade sin lilla hund.Polis och ambulans tillkallades. Den 79-åriga kvinnan fördes till sjukhus med diverse skador. Den lilla hunden fick svåra bitskador, bland annat i buken, och dog dagen därpå. Den angripande hunden avlivades.Den äldre kvinnan genomgick en höftoperation och såg ut att ha återhämtat sig väl.– Men en vecka senare svimmade hon plötsligt i hemmet när hemtjänsten var hos henne. Hon fick åka in akut till sjukhus men vaknade aldrig upp igen, berättar 79-åringens anhöriga. I söndags avled den äldre kvinnan, skriver Sydsvenskan.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Äldre kvinna dog efter svår hundattack – polisen utreder

  1. Pingback: Allt flera åldringar skadas vid hundattacker

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.