Efter hundrånet – nu släpps kvinnan på fri fot – 2 valpar fattas fortfarande – SPRID

Kvinnan som misstänks ha hjälpt till vid valprånet i Önnestad har släppts. Utredningsläget är bättre och risken för att hon på fri fot ska förstöra utredningen har minskat.

Två valpar är fortfarande försvunna och polisen vädjar till alla som köpt en goldenvalp sedan den 9 januari att höra av sig. Köparna har inte fått stamtavlor, men troligen förfalskade besiktningsintyg av veterinär som har visats upp av säljarna.
Martin Hanssons namn står på samtliga papper som rör försäljningen av de stulna valparna. Några valpar fattas fortfarande, så har man köpt en hund av en Martin Hansson ska man fundera ett varv till och höra av sig till polisen.

Vad händer om man misstänker att man köpt en stulen valp?

Polisen åker då ut och hämtar valpen. Polisen tar ett blodprov på valpen som jämförs med tiken vars kull stals. Om blodproven matchar blir det även ett förhör med köparen, förklarar Tommy Börjesson, som leder polisutredningen.

Att inte höra av sig kan betyda att man begår ett brott.

Polisen arbetar intensivt med utredningen och det kan vara så att polisen hittar köparna själva. Om det visar sig att köparen köpt valpen medveten om att den stulits riskerar man själv att åka dit för häleri, skriver Kristianstadsbladet.

Allt om valprånet

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Efter hundrånet – nu släpps kvinnan på fri fot – 2 valpar fattas fortfarande – SPRID

  1. Pingback: Nya uppgifter i valprånet kan leda till en av de saknade valparna

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.