Dubblering av vardagsskador hos hundar

Dubbelt så många hundar drabbas idag av vardagsskador jämfört med för tio år sedan, enligt statistik från Agria Djurförsäkring. Det handlar vanliga skador som klobrott, förgiftning och problem relaterat till övervikt. Men många av det de här skadorna hade inte behövt inträffa.

Den gemensamma nämnaren är att hanteringen i vardagen spelar en stor roll för hundens hälsa och välmående. Med rätt kunskap och rutiner kan många hundar få en bättre vardag.

– De flesta hundägare är väldigt måna och vill ha friska, glada hundar. Trots det ser vi att alltfler hundar drabbas av skador som många gånger hade gått att undvika. Nu vill vi dela med oss av vår kunskap och hjälpa hundägare att förbättra sina dagliga rutiner! säger Agnes Fabricius, vd, Agria Djurförsäkring.

En färsk undersökning* visar att sju av tio veterinär möter hundar som drabbats av sjukdomar eller skador på grund av hundägarnas bristande kunskap varje månad. Det är viktigt hur hunden skötts i vardagen eftersom det påverkar hundens hälsa och välmående, Genom ökad kunskap och ändrade rutiner kan fler hundägare ta ansvar undvika farliga situationer i vardagen.

– Det handlar om enkla saker som att varje hundägare bör göra regelbundet som att klippa klorna, borsta tänderna men också att ge hundarna lagom mycket mat och motion, säger Agnes Fabricius.

Exempel på vardagsskador som enkelt går att förebygga:

  • Klobrott
  • Övervikt
  • Förgiftning
  • Enklare sårskador
  • Tandproblem

Tre steg mot friskare hundar:

  • Var noggrann med den vardagliga skötseln – den påverkar hundens hälsa och välmående
  • Håll din hund i trim – lagom med motion och rätt foder i anpassad mängd
  • Sök regelbundet kunskap om hur du sköter hunden rätt

*Undersökningen genomfördes av 500 veterinärer i samarbete med Sveriges Veterinärförbund

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.