Ny studie visar – hundägare är lyckligare än kattägare


I en ny studie från den sociala forskningsorganisation NORC vid University of Chicago, har man kommit fram till att hundägare är lyckligare än kattägare. I undersökningen fann man att 36 procent av de med hund ansåg sig vara väldigt lyckliga, jämfört med 18 procent av kattägarna.

Dock så är det ju inte bara själva hunden som bidrar till en persons lycka. Bland annat så visar undersökningen på att hundägare är mer benägna till att gifta sig och äga fastigheter än kattägare. Detta är två viktiga faktorer som bidrar till ett lyckligare liv.

Studien har samlat in data om beteenden, attityder och egenskaper från amerikaner sedan 1972. De följer allt från deltagarnas marijuanakonsumtion till deras relationsstatus.

Undersökningen genomförs på 1 500-3 000 vuxna varje år. Och just den här studien gjordes mellan april och november förra året, enligt The Independent.

En annan ny studie, gjord på 2000 personer, visade på att hundägare går i genomsnitt 870 mil per år, vilket betyder att de är mer vältränade än icke-hundägare. Dessutom så visade hundägare bättre resultat när det gäller mental hälsa och minskade stressnivåer. Hundägare har en bättre hjärthälsa och lever längre, särskilt de som har jaktraser. Enligt en annan studie ska hundägare även leva ett mer socialt liv och vara mer extroverta än kattägare.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.