Ägaren vill varna alla hundägare – Kungsörn dödade en Pomeranian hund

En norsk familj fick se sin Pomeranian hund bli dödad av en Kungsörn. För oss var det en enorm chock och fruktansvärt sorgligt, säger en kvinna i Norge som fick se en kungsörn attackera och knäcka nacken på en av hennes två hundar.

Siri Louise Sjøholt och hennes man brukar likt många andra hundägare stanna vid en populär rastplats i Brusdalen, öster om staden Ålesund, när de har varit inne i samhället och handlat, skriver Jaktojägare. Siri lät sina två hundar springa fritt, plötsligt försvann den ena hunden och då Siri fick syn på den satt den i klorna på en örn. Siri lyckades skrämma iväg örnen och kvar på marken låg den döda hunden.

Ägaren vill varna alla hundägare, det kan gå otroligt fort då en rovfågel dyker ner och dödar eller tar en liten hund.

Rovfågelattacker på små hundar är tyvärr inte ovanliga. Kungsörnar går efter storlek när de väljer sina byten och de är inte särskilt rädda för människor i sådana lägen, säger Ornitolog Alv Ottar Folkestad.

För något år sedan skadades flera stövare av örn i norrland. På internet finner man flera rovfågelattacker på hund.

Vi på Dog News har precis satt upp ett rovfågelnät över hela vår bakgård där våra hundar vistas. I vårt område häckar ett par Röda Glador och de har seglat väldigt lågt över vårt hus.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.