Politiker kräver: Koppla era hundar nu!

Kungsholmen har ett eskalerande problem med lösa hundar. Det tycker stadsdelens politiker, som vill se krafttag så att folk kopplar sina fyrfota vänner. 

Stadsdelsnämndens grönblåa majoritet vill att man gör något åt att allt fler hundar springer okopplade. Polisen har inte resurser att lägga på det här minimala bötesbrottet och politikerna har bett den lokala förvaltningen styr upp kampanjer via skyltar, broschyrer och sociala medier.

Vi politiker har sett det här själva och även hört om det från medborgare, säger nämndens ordförande Rasmus Jonlund (L).

Jonlund tror att de flesta inte vet att koppeltvång råder och då ska de upplysas om det. De områden som pekas ut som extra hundhemsökta är Luxparken och de båda Primusparkena på Lilla Essingen, samt Norr Mälarstrand och Polishusparken.

Den röda oppositionen håller med om att att förbudsskyltar och kampanjer är rätt väg att gå.

– Jag hade en hund som blev dödad av två andra hundar där ägaren sa att ”de bara ville leka”. Så jag tycker absolut att frågan är viktig och att det är bra med hårdare krav på koppel. Både människor och hundar ska kunna känna sig trygga i stadsdelen, säger nämndens Sandra Kastås (S), skriver Stockholmdirekt.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.