Veterinären rekommenderar: Hur välja Omega produkt till din hund?

Veterinär Elin Lindell rekommenderar Dr Baddaky Omega-3 till hundar, som en utmärkt fungerande källa för Omega-3. Din hund måste få omega-3 tillsatt i maten, då det är livsnödvändiga fettsyror som hunden inte själv kan producera.

Personligen när jag väljer kosttillskott så brukar jag välja från tillverkare som jag vet har funnits ett tag på marknaden, och som deklarerar innehållet av ämnena som jag är intresserade av (för omega 3 så är det alltså EPA och DHA). En produkt som jag själv gillar är Dr Baddakys fiskolja, (jag har ingen anknytning till dem och har ingen egen ekonomisk vinning av att rekommendera deras produkt), här finns mer detaljerad info om tillskottet https://drbaddaky.com/produkt/dr-baddaky-omega-3/ Men det finns säkert andra tillskott också som är jättebra, det är bara att jag är van vid detta och nöjd med det, skriver Elin Lindell, hund- och kattveterinär och speciellt intresserad av intern-medicin och ögonsjukdomar.

Det speciella med Dr. Baddaky Omega-3 är det höga innehållet av fettsyran EPA. Omega 3 fettsyror utgör 35 %, varav EPA 18 % och DHA 12 %. Man antar att omega-3 fettsyran DHA (Dokosahexaensyra) har speciella strukturella egenskaper. Fiskoljan är en ren naturprodukt, och fisken som oljan pressas av är Sydamerikansk djuphavsfisk, som framställs genom rening av oljor från kroppsfettet och oljan är mycket smaklig.

Omega är väldigt ljuskänslig och förstörs lätt, därför förvaras Dr Baddaky i mörk flaska, en produkt som blivit härsken oxiderat kan vara skadligt för hunden att förtära.

De essentiella fettsyrorna behövs bland annat när kroppen ska bilda och reparera sina minsta byggstenar, dvs. cellerna. De är även viktiga för immunförsvarets funktion och inblandade i olika inflammatoriska processer i kroppen. Detta innebär alltså att många viktiga organ såsom huden och tarmen påverkas positivt av de essentiella fettsyrornas antiinflammatoriska och skyddsbarriärslika egenskaper.

Essentiella fettsyror är samtidigt viktiga under fosterutvecklingen och den tidiga tillväxten. Man har även kunnat se att de essentiella fettsyrorna är betydelsefulla för blodkärlens och hjärtats hälsa, njurarna och exempelvis ledbrosket i kroppens leder. Även ögats och hjärnans nervvävnad påverkas av essentiella fettsyror.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #vetzoo #omega3 #drbaddaky #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.