Finland ställer in populära Helsinki Puppy Parade pga sjukdomen i Norge

Helsingfors puppy parade 2019 ställs in

Den stora hundvalpsparaden som skulle ordnas i Helsingfors nu på söndag har ställts in. Orsaken är epidemin som härjar bland hundar i Norge.

Det skulle varit nionde gången som man arrangerar Helsinki Puppy Parade men istället för många valpar i Brunnsparken så kommer valpparaden att ordnas virtuellt. Hundägare uppmanas ta bilder av sin hundvalp och tagga bilden #helsinkipuppyparade på sociala medier.

Det har varit fritt fram för alla hundvalpar att delta i paraden som brukar starta vid Brunnshuset och gå längs med Havsgatan i Brunnsparken i Helsingfors. Efteråt har man fått klappa och leka med hundarna. Det är också orsaken till att arrangörerna i år valde att avboka evenemanget av säkerhetsskäl.

Vi har konsulterat djurläkare och diskuterat följderna av vårt evenemang och kommit fram till att risken är ordna det helt enkelt är för stor på grund av epidemin som härjar i Norge, skriver arrangörerna på sin Facebooksida.

Det finns fortfarande alltför lite information om situationen i Norge, och därför vill vi inte ta risken att något ska hända här, skriver hbl.fi.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #sjukahundar #smittsamsjukdom #norge #smitta #Providenciaalcalifaciens  #Clostridiumperfringens #Clostridium #Providencia #helsinkipuppyparade

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.