Mattilsynet: ta vara på prover av vad hunden ätit

Mattilsynet skriver: Utöver tidigare råd uppmanas hundägare med sjuka eller döda hundar att ta vara på prover av vad hunden har ätit de senaste 14 dagarna om det är möjligt, så att man kan ta prover av detta om det behövs. Mat är en av många möjligheter som undersöks, men Mattilsynet betonar att de inte kan dra slutsatsen om vad som eventuellt är smittkällan.

Från torsdag till fredag har Mattilsynet fått en ny rapport om en hund med liknande symtom på sjukdom som de hundar som har dött av diarré. Fallet kommer från Vestfold.

Det finns 12 hundar som vid obduktion alla visar samma tecken på tarminflammation. Flera hundar kommer att obduceras under de kommande dagarna, och dessutom kommer provmaterial från sjuka hundar att analyseras.

Mattilsynet följer flera ledtrådar i samarbete med Veterinärinstitutet i hopp om att lösa de många fallen av sjuka och döda hundar på sistone. Upptäckten av bakterierna begränsar inte den norska livsmedelssäkerhetsmyndighetens breda ansträngningar för att utesluta så många potentiella orsaker medan arbetet fortskrider.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #sjukahundar #smittsamsjukdom

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.