VARNING Köpte smuggelvalp på Blocket igår

Bild: Pixabay

Igår sände SVT dokumentären En hänsynslös handel med smuggelhundar, idag fick vi ett telefonsamtal där ett par i Västsverige hade köpt en Pomeranian valp utan stamtavla från Blocket igår, med ofullständiga dokument.

Igår hade familjen åkt ner till Helsingborg och besökt en person som hade två ”söta” Pomeranianvalpar till salu på Blocket, för 16 000 kr styck. Valparna skulle enligt säljaren vara importerade från Finland och 4,5 månader gamla. Deras vikt var 1000 gram och de sades att de kommer bli extremt små för rasen. Valpen levererades med ett EU pass och ett besiktningsintyg.

Under natten hemma reagerade mannen i familjen med svår allergi, varvid paret beslöt att ringa säljaren för att leverera tillbaka valpen. Det visade sig dock att säljaren gått under jorden, svarar inte mera i telefon. Valpen har också visat sig vara väldigt lugn och stillsam ligger bara, inte alls som man förväntar sig att en frisk valp på 4,5 månader ska vara.

Vid en närmare undersökning av EU passet så är det inte utfärdat i Finland utan i något annat land (i skrivande stund oklart vilket). Vi rekommenderade paret att omgående kontakta tullen, vi hoppas kunna återkoppla med hur det gick för valpen och var den egentligen kommer ifrån.

I annonsen fanns det två valpar till salu, så en STOR VARNING till alla, det finns åtminstone en Pomeranian valp till i Skåne som sägs härstamma från Finland!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #smuggelhund #Älskadesmuggelhund #blocket #smuggelvalp #pomeranian

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på VARNING Köpte smuggelvalp på Blocket igår

  1. Anna skriver:

    Människor är hemska!!

  2. Ellie Engström skriver:

    Min dotter köpte en ”Mini pomeranian” från en säljare i Stockholm för ca 2 mån sedan. Valpen var då, på pappret, 4 mån. Importerad från Lettland. Pass o dokument fanns. Hunden insjuknade för ett par dagar sedan. Vistas på djursjukhuset i Hässleholm. Enligt veterinär, är hunden yngre än på pappret. Vaccinen är i oordning. Säljaren har ff inte lyckats skicka stamtavlan. Veterinär misstänker parasit i tarmen. De sa rakt ut till dottern att hunden är troligtvis en smuggelhund. Idag kommer domen om hunden måste avlivas. Säljaren nekar såklart till alla anklagelser.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.