Varning: Köp INTE Pomeranian hund på Blocket

Foto: Dog News

Vi får in allt flera ledsamma historier från valpköpare som har köpt sin Pomeranian hund på Blocket, där valpen har varit född utomlands. Köp INTE en utlandsfödd Pomeranian på Blocket!

Om ni ser en Pomeranian valp / hund på Blocket eller andra säljsajter och den visar sig vara utlandsfödd, dra öronen åt er! Varför skulle någon sälja en utländsk född valp / unghund om det inte är av vinstintresse eller en smuggelhund! Även om det står i annonsen att valpen har stamtavla så KÖP DEN INTE!

Gäller även andra småhundsraser!

Allt flera besvikna valpköpare kontaktar oss och berättar sin historia, där valpen är sjuk och behöver avlivas!

Ellie skriver: Min dotter köpte en ”Mini pomeranian” från en säljare i Stockholm för ca 2 mån sedan. Valpen var då, på pappret, 4 mån. Importerad från Lettland. Pass o dokument fanns.  Hunden insjuknade för ett par dagar sedan. Vistas på djursjukhuset i Hässleholm. Enligt veterinär, är hunden yngre än på pappret. Vaccinen är i oordning. Säljaren har ff inte lyckats skicka stamtavlan. Veterinär misstänker parasit i tarmen. De sa rakt ut till dottern att hunden är troligtvis en smuggelhund. Idag kommer domen om hunden måste avlivas. Säljaren nekar såklart till alla anklagelser.

Experter varnar för risken att köpa en billig valp på nätet

Nu varnar experter för riskerna med att köpa en billig valp på Blocket, skriver flera medier. Risken att du får en sjuk hund ökar genom att du köper en billig hund via en annons på tex Blocket.

Se mötet med ligan som säljer smuggelhundar

Se hela programmet: Dokument inifrån: Älskade smuggelhund – Stureplansligan på SVT Play.

”Smuggelhundar ett hot mot folkhälsan”

I Dokument inifråns programserie Älskade smuggelhund på SVT Play kan du se hela kartläggningen av den så kallade Stureplansligan.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #smuggelhund #Älskadesmuggelhund #stureplansligan #SVT #SVTplay #dokumentinifrån #pomeranian #blocket

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.