Vet du att du kan förlänga din hund och katts liv bara genom att sköta deras munhälsa?

Vet du att du kan förlänga din hund och katts liv bara genom att sköta deras munhälsa? De flesta av oss vet nog att vi kan förebygga onödigt lidande genom att göra vad vi kan för att hålla våra husdjurs tänder och tandkött friskt, men att vi med all sannolikhet förlänger deras liv genom att hålla en god munhygien är det kanske inte alla som vet.

Inflammationer i tandköttet kan innebära att bakterier vandrar vidare i kroppen via blodomloppet, vilket har visat sig ha negativ på inverkan på hjärta, lever, lungor och njurar. De finns exempel på hundar som dött i hjärtattack eller hjärtsvikt på grund av tandproblem.

Förutom att borsta tänderna på dem finns det en uppsjö av produkter för munvård. Det är viktigt att vara observant och noggrann när man väljer produkter. Produkten ska ha godkända studier som stödjer dess påstådda verkan och det allra bästa är givetvis om produkten har ett VOHC godkännande.

VOHC, Veterinary Oral Health Council är en Amerikansk veterinärmedicinsk organisation för oralhälsa hos hund/katt. För att få ett VOHC godkännande måste produkten ha godkända vetenskapliga studier gjorda enligt VOHC standard och visat resultat med en betydande gynnsam effekt.

En produkt som har många studier som påvisar dess goda effekt samt har ett VOHC godkännande är ProDen PlaqueOff pulver för hund och katt samt Dentalbites. För en krona om dagen kan du hjälpa din hund och katt att motverka både plack och tandsten. PlaqueOffen tas upp vid matsmältningen och förändrar sedan sammansättningen på saliven. Ett enkelt och mycket effektiv sätt att hjälpa våra husdjur till ett längre och hälsosammare liv.

Just nu har VetZoo hela 20 % rabatt på alla produkter från PlaqueOff!
Här finns allt från pulver som du enkelt strör över maten, till tugg och godbitar som du kan belöna din hund eller katt med.

Eller klicka bara här för att komma till alla VetZoos kampanjer!

Glöm inte heller bort att besöka VetZoo på Dogs4All hundmässa i Norge nu i helgen: Vi ses i monter E01-38!
Läs mer genom att klicka här>>

Innehåller annonslänkar för VetZoo

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #vetzoo #kampanjer #rabatter #erbjudande #hundfoder #hundgodis #dogs4all #10år #munhälsa #tandhälsa #tänder #tandsten

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.