Hundägare dog efter att ha blivit slickad av hund

En hundägare i Tyskland dog i en sällsynt infektion efter att hans hund hade slickat på honom. Mannen fick influensaliknande symptom, feber och svårt att andas.

Tre dagar efter att mannen blivit slickad av sin hund lades han in på sjukhus och behandlades med antibiotika. Mannen fick små lila och röda utslag i ansiktet och en nervskada i höger ben som orsakats av kontakt med hunden.

Mannen fick också en akut njurskada och tecken på leverdysfunktion och placerades därför på intensivvården.

Mannen hade smittats av capnocytophaga canimorsusen, en bakterie som finns i saliv och tandkött hos hundar och katter som ibland kan överföras till människor.

Mannens hjärna började svälla och blodflödet nådde inte alla organ, bland annat mjälten. Mannen utvecklade en hjärtsjukdom och en tarmmuskelinflammation, han fick också ett hjärtstopp men återupplivades. 

16 dagar efter att mannen drabbats av infektionen avled mannen, skriver Nyheter24.

I den medicinska artikeln, som publicerades i European Journal of Case Reports in Internal Medicine, uppmanade läkare husdjursägare att kontakta akut medicinsk rådgivning om det uppstår ovanliga influensaliknande symptom som blir värre än en virusinfektion. I denna mannens fall var det svåra andningssvårigheter och blödningar under huden som var de främsta symptomen, skriver Sky News.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #smarthund #startastehunden

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.