18 000 år gammal valp funnen när permafrosten smälter

När permafrosten smälter dyker de upp. Mammutar och andra djur som levde i Sibirien för tusentals år sedan. Många av dem kusligt välbevarade. Nu visar ryska vetenskapsmän upp en valp med päls, tassar, nos och morrhår kvar efter 18.000 år i marken.

Det var förra året som en privatperson som var ute och letade efter mammutbetar upptäckte den lilla valpen i den eviga tjälen runt Jakutsk i Sibirien. Men permafrosten är inte längre lika permanent. Istället har den börjat tina och i takt med det dyker fantastiska fynd upp i marken som plötsligt blivit mycket lättare att gräva i.

Läs hela artikeln, se bilder och video på DN.se

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundnamn #permafrost

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.