80 hundar omhändertogs – uppfödare döms

Polisen omhändertog förra året över 80 hundar från en kennel i Västerbotten. Nu döms uppfödaren för djurplågeri. 

I mars förra året gjorde länsstyrelsen en tillsyn hos en hunduppfödaren i Västerbotten, då hundarna omhändertogs. Uppfödaren hade då nyligen flyttat till Västerbotten och kontrollen gjordes efter ett tips från länsstyrelsen i det län där kenneln tidigare låg.

Uppfödaren döms nu till villkorlig dom för djurplågeri. Tingsrätten skriver i domen att uppfödaren låtit bli att åtgärda missförhållandena för hundarna och ”har varit grovt oaktsam i förhållande till det lidande som hundarna kommit att utsättas för” , skriver SVT.

Tingsrätten anser att eftersom uppfödaren förlorat kennelverksamheten och dessutom har fått en skuld till staten på 2,6 miljoner kronor på grund av omhändertagandet av hundarna, behöver denne inte betala några böter.

80 hundar omhändertogs – uppfödare åtalas

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundmänniska #hundpromenad #hundvalp #djurplågeri #länsstyrelsen #uppfödare #kennel

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.