Polis slår tillbaka mot rykten om förgiftade hundar på Södermalm

Polisen uppmanar alla att inte sprida osanna rykten och att vara kritiskt till det som skrivs på sociala medier. Var säker på att den information du delar stämmer och inte enbart är rykten. Falska rykten skapar otrygghet helt i onödan, skriver polisen Södermalm på sin facebooksida.

I olika Facebook-grupper har rykten florerat om hundar som omgående ska ha dött utomhus på Södermalm på grund av förgiftning. Något som polisen menar inte stämmer, skriver Stockholmdirekt.

Polisen skriver: Det florerar rykten om att hundar dött efter att ha ätit något förgiftat ute i våra parker på Södermalm.

Polisen har fått in en anmälan om skadegörelse med anledning av att en hund dött i samband med att hunden ska ha ätit något. Händelsen ägde rum i Ånghästparken på Södermalm.

Ärendet utreds och i nuläget vet vi inte vad som orsakat hundens död. Därför kan polisen inte bekräfta det som skrivs i olika grupper på Facebook.

Om det är flera som är drabbade behöver man kontakta polisen för att göra en anmälan. Ring 114 14 eller kom in på polisstationen på Södermalm. Vid pågående brott gäller 112.

Vi vill uppmana alla att inte sprida osanna rykten och att vara kritiskt till det som skrivs på sociala medier. Var säker på att den information du delar stämmer och inte enbart är rykten.

Falska rykten skapar otrygghet helt i onödan.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #polisen #södermalm #gift

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Polis slår tillbaka mot rykten om förgiftade hundar på Södermalm

  1. Pingback: Polisen: Hunden dog inte av förgiftad korv

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.