Malmö internationella hundutställning ställs in pga Coronavirus

Foto: pixabay

Med anledning av utvecklingen kring spridningen av coronaviruset Covid-19 beslutade regeringen den 11 mars att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare. Svenska kennelklubben agerar genom att ställa in tävlingar, hundutställningar, prov och beskrivning.

Svenska kennelklubben skriver på sin hemsida:

SKKs centralstyrelse har även beslutat att utställning, prov, tävling eller beskrivning där det förväntas komma färre än 500 personer kan ställas in med hänvisning till force majeure. Beslut tas av respektive arrangör. Lär mer om force majeure i SKKs stadgar, § 15.

Den internationella utställningen i Malmö 28-29 mars 2020 är inställd med hänvisning till regeringens beslut. Sydskånska Kennelklubben som är arrangör för utställningen kommer att publicera mer information på sin webbplats inom den närmsta tiden. Sydskånska Kennelklubbens webbplats.

Danska kennelklubben skriver på sin hemsida:

Möten, evenemang och kurser organiserade av DKK: s administration avlyses under de kommande 14 dagarna.

DKK uppmuntrar också alla kretsar, lokala föreningar och specialklubbar att avlysa all utbildning, föreläsningar, kurser, inofficiella utställningar och hundutställningar samt alla andra typer av evenemang för resten av mars 2020.

Norska kennelklubben skriver på sin hemsida:

Norska kennelklubbens hundutställningarna i Bergen och Ålesund i april och maj har ställts in.

Folkhälsomyndigheten – mer information om covid-19
Statens veterinärmedicinska anstalt – om smittorisken mellan djur och människa

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #hundutställning #coronavirus #corona #SKK #Malmö #covid-19

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.