Hundar gör oss lyckliga – och vi älskar dem för det

95 procent av svenska hundägare säger sig älska sin fyrbenta pälskling. 98 procent menar dessutom att de blir lyckligare av att umgås med sin hund. Det visar en undersökning om djurens emotionella värde som Agria Djurförsäkring har låtit göra i fem länder.

Att ge och få kärlek av en hund är oftast en ganska okomplicerad historia. De flesta hundar är av naturen glada själar och har mycket kärlek att ge. Kanske är det därför vi tycker om dem så mycket? I undersökningen som togs fram av Agria Djurförsäkring så svarar 95% av de svenska djurägarna att de älskar sina hundar. Det finns dock en liten skillnad mellan kvinnor och män; kvinnor verkar nämligen älska sina djur i ännu lite större utsträckning än männen.

– Hundar är mästare på att visa kärlek och glädje. Vem blir inte varm i hjärtat av att mötas av en viftande svans och en glad uppsyn efter en lång dag på jobbet? säger Agnes Fabricius, vd i Agria Djurförsäkring och ägare till två hundar.

Små skillnader mellan länderna

En liten skillnad gick att se mellan de fem länder där undersökningen genomfördes. Kärleken till hunden är stor överallt, men störst verkar den vara i Storbritannien där 97 procent svarar ja på frågan om de älskar sin hund. Lägst är siffran i Danmark där 84 procent svarar ja på samma fråga. Men skillnaderna är inte stora. I Norge är det 85 procent som säger att de älskar sin hund och i Finland är samma siffra 89 procent.  

Hundar bra på att trösta och ge energi

Drygt var tredje hundägare i Sverige menar enligt samma undersökning att hunden är den som ger bäst tröst när de är ledsna, vilket gör att de hellre söker tröst hos sin hund än hos partner, familj och vänner. Lika många föredrar att umgås med sin hund framför att umgås med människor när de behöver fylla på med energi. 

*Undersökningen gjordes av undersökningsföretaget Extreme på uppdrag av Agria i Sverige, Norge, Danmark, Finland och UK. I varje land deltog 1000 djurägare som svarade på frågor om sina husdjur. Djurslagen som ingick i undersökningen var hund, katt och häst.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #hundutställning

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hundar gör oss lyckliga – och vi älskar dem för det

  1. Pingback: Hur visar hunden kärlek? 8 tecken på att den trivs

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.