I karantän? Så blir du och din hund på bättre humör

Det finns åtminstone en i familjen som uppskattar att vissa arbetsplatser och skolor håller stängt i virustider – hunden. Nu när mycket tid spenderas i hemmet kan hundägare passa på att utveckla relationen till sin hund. Här bjuder Agria Djurförsäkring på tips och råd som du enkelt kan göra för att aktivera hunden mellan de dagliga promenaderna. Missa inte länken till filmen längst ned på sidan!

När vardagen inte bjuder på lika mycket naturlig stimulans för hunden kan du passa på att erbjuda aktivering och berikning på hemmaplan. Det gör hunden gladare och ger utlopp för naturliga beteenden som att söka efter mat och lösa problem. Det kan dessutom vara ett bra sätt att dämpa problembeteenden som utlöses av tristess och frustration. 

För hundar är till exempel nosarbete väldigt bra hjärngympa, och tuggande på något kan vara ett sätt att frigöra stress. Allt du hittar på tillsammans med hunden stärker relationen mellan er och det behöver varken vara dyrt eller svårt.

Låt hunden använda sina naturliga instinkter

För våra hundars förfäder var det ett heltidsjobb att hitta mat genom att vandra, söka, jaga, gnaga och bita, och det egentligen inte alls naturligt för dagens hundar att få maten serverad i en skål. Genom att låta hunden anstränga sig för att få delar av sin middag kan den få utlopp för både energi och naturliga behov och bli en lycklig och en mer harmonisk individ.

Förslag på enkla hundlekar i hemmet:
Det finns många olika utfodringsleksaker på marknaden, men du kan också göra egna med hjälp av toalettrullar eller små pappersförpackningar.

  • Ge hunden en utmaning genom att gömma en köttbulle eller annan godbit i en toarulle. Vik ned kanterna i båda ändarna och ge till hunden.
  • Du kan också gömma godbitarna i en handduk och lägga på golvet. Låt hunden själv sniffa fram sitt ”byte”.
  • Med hjälp av en vanlig plastlåda kan hunden få klura fram en lösning, lägg godbitarna på golvet och platslådan ovanpå. 
  • En lite svårare uppgift är att stoppa in en lagom stor godsak i en liten eller stor pet-flaska, den ska enkelt kunna hällas ur när flaska vänds upp och ned. Här krävs en motiverad hund.

Använd helst delar av det dagliga fodret när ni leker, på så vis undviker du risk för övervikt och problem med magen.

Självklart håller matte eller husse ett vakande öga på lekarna och att allt material som används ska vara säkert och ofarligt. Var generös med beröm när hunden lyckas med sin uppgift.

*/Här ligger filmversionen om roliga, enkla aktiviteter för hunden i hemmet.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #hundutställning #coronavirus #covid19 #karantän

Husdjur
Husdjur


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.