Länsstyrelsen Skåne annonserar försäljningar av omhändertagna djur

Moritz är en av katterna som nu annonseras ut på Länsstyrelsen Skånes webbplats.

Nu börjar Länsstyrelsen Skåne annonsera försäljningar av omhändertagna djur. De första djuren som säljs är två katter som omhändertogs från ett dödsbo.

HÄR hittar du de djur som är till salu hos Länsstyrelsen Skåne, sidan uppdateras allt eftersom flera djur blir till salu.

Det är bättre för djuren som blir uppstallade under kortare tid och leder till minskade kostnader för djurhållarna, säger Ola Svensson, chef för djur- och livsmedelsenheten på Länsstyrelsen Skåne.

Sedan 1 juni 2018 har Länsstyrelsen haft ansvar för att hantera djur som omhändertagits enligt djurskyddslagen, och hundar som omhändertagits enligt lagen om tillsyn över hund och katt.

Omhändertagna djur placeras hos upphandlade leverantörer. När djuren har omhändertagits fattar länsstyrelsen beslut om vad som ska hända med djuren. Oftast blir beslutet att djuren ska överlåtas eller säljas.

–Processen att hitta nya ägare till djuren har inte varit så enkel som vi har önskat. Det har inneburit att djuren stått uppstallade en längre tid hos leverantörerna. Det för med sig kostnader som oftast ska betalas av den som fått sina djur omhändertagna, säger Ola Svensson.

Den intäkt som kommer ifrån försäljningar går till avräkning av kostnaden för uppstallningen. Ett lägre pris vid försäljning eller en längre uppstallningstid innebär alltså en högre kostnad för den som fått sina djur omhändertagna.

Som ett led i att minska uppstallningstiden och kostnaderna för den som fått sina djur omhändertagna börjar Länsstyrelsen Skåne nu att lägga upp annonser för försäljning av omhändertagna djur. Annonserna läggs ut på Länsstyrelsen Skånes webbplats.

I annonserna finns ett formulär där man kan anmäla sitt intresse för djuret. Det finns också möjlighet att anmäla intresse framåt, för att köpa eller överta djur.

–Vi bedömer att det går snabbare att hitta nya ägare på det här sättet, och att det blir ett rimligare pris för de djur som omhändertagits. Det finns ingen vinst för Länsstyrelsen i detta. Men de som fått sina djur omhändertagna får en lägre kostnad. I vissa fall kan de till och med få en summa pengar om försäljningspriset överstiger den sammanlagda kostnaden, säger Ola Svensson. 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #djurtillsalu #tillsalu

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.