Kommunen varnar hundägare att gå in i kohagar med hund

Foto: Pixabay

Många kor blir uppjagade av att hundar kommer in i deras hage. Linköpings kommun varnar hundägare att gå in i kohagar med hundar.

Alla besökare uppmanas att vara uppmärksamma när de går in i en beteshage. Detta gäller särskilt den som har hund, om hunden är med måste den hållas kopplad. Det råd som ges till den hundägare som trots försiktighet råkar illa ut lyder: Om du hamnar i en trängd situation som upplevs som farlig; släpp hunden lös och ta dig ut ur hagen för att därefter kalla in hunden, skriver Linköpings kommun i sin varning, efter att minst en hundägare blivit stångad av en ko.

Det är inte ovanligt att kor blir aggressiva om de möter hundar, för något år sedan dödades en kvinna i England då hon rastade sin hund i en kohage. År 2014 dödades en okopplad hund i Hässleholm av en ko.

Dels skall hundar hållas under uppsyn som om de vore kopplade och dels skall man se upp om man rör sig i områden där det går kor. Kor har lätt för att bli aggressiva då de ser en hund, det gäller alla kor.

Myndigheten varnar också för att det kan vara riskfyllt att ha med sig en hund i en beteshage då den kan skrämma djuren.

Många hundägare går dagligen genom områden där det betar kor, HÅLL ERA HUNDAR KOPPLADE då ni passerar genom en kohage! Allra helst ska ni inte gå in i en kohage med hundar.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#kohage #ilskenko

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #grilla #farligtförhund

Husdjur
Husdjur

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kommunen varnar hundägare att gå in i kohagar med hund

  1. Stefan skriver:

    Ja kor är ju flockdjur som kan bli rätt farliga när dom känner sig hotade

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.