Länsstyrelsen larmar: Nya hundägares kunskaper brister

Nu larmar Länsstyrelsen och veterinärer om att många nya hundägare inte har tillräckligt med kunskaper om hur de ska ta hand om sin hund.

Allt flera väljer att köpa hund men man har inte tillräckligt med kunskap om hur man tar hand om en hundvalp. Många familjer känner att de har vuxit upp med en hund i familjen som liten och nu vill de ge samma glädje till sina barn, att få växa upp med en hund.

Vad man helt glömmer bort är att först skaffa sig grundläggande kunskaper i om hur man tar hand om en hund.

Nu larmar Länsstyrelsen och veterinärer om att allt flera har bristande kunskaper i hur man tar hand om en hund.

Det kan handla om allt från hur man klipper klorna på valpen till hur man tar hand om hundens päls. Allt för långa klor kan ge fel benställning, tovig päls kan ge hudproblem, fel uppfostran kan ge en problemhund osv.

Det är viktigt att man sköter om och klipper klorna på våra fyrbenta kompisar under hela deras liv, på detta vis kan vi undvika både kloskador och andra tå- och tasskador hos våra hundar.

Många tycker att det kan vara obehagligt att klippa klorna på våra hundar då många hundar helt enkelt inte uppskattar den typen av hantering, därför är det viktigt att vi tar det försiktigt och lär de att det inte är läskigt.

Bäst är att börja genom att bara vänja din kompis vid hantering av tassar.
Först när de accepterar att du tar och håller i tassar och klor så kan du börja klippa eller fila klorna.

Viktigast är att inte klippa i hundens pulpa. På hundar med ljusa klor så är det ganska lätt att se vart pulpan är, på hundar som har mörkare klor så kan det vara svårare att se men genom att lysa med en lampa så kan man lättare se pulpan även på mörkare klor.

Klipp alltid lite i taget, på så vis riskerar du inte att klippa i pulpan. Om det skulle hända (och det händer oss alla någon gång) att du klipper i pulpan, så gör inte en stor grej av det! Ett smart tips är att ha blodstopp nära till hands, som smidigt stoppar blödningen om olyckan inträffar.

Läs mera på länkarna nedan

Så gör du för att det inte ska blöda och få din hund att lugnt acceptera kloklippning

Så klipper du klor på hund

Så sköter du hundens klor, tänder och päls

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #klippaklor

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.