Hund dog instängd i varm bil

Foto: Unsplash

På tisdagen klockan 12.36 fick nödcentralen ett samtal om en hund som var instängd i en personbil. När räddningstjänsten kom till platsen var det redan för sent, hunden hade omkommit. Händelsen ägde rum i Uleåborg i Finland.

Polisen utreder fallet som grovt djurskyddsbrott, skriver HBL.

Polisen i Finland skrev nyligen på sin facebooksida:

🐶Lämna inte hunden i bilen i värmen. Att bara öppna bilens fönster på glänt hindrar inte värmen från att stiga i bilen.🐶

👮‍♂️Sök hjälp ifall du ser en ensam hund i bilen en varm dag. Ring 112 ifall du inte får tag på bilens ägare.👮‍♀️Värmen i bilen kan orsaka hunden värmeslag eller i värsta fall kan hunden till och med dö.🐶

Visst är sommarvärmen härlig, men för en hund som lämnas i en bil kan solen vara direkt livsfarlig. Hjälp oss att sprida budskapet om varför det är så farligt att lämna en hund ensam i en bil vad du gör ifall du ser en hund som du tror är i fara.

Varje år ser vi tyvärr flämtande hundar i heta bilar utanför mataffärer och varuhus, på parkeringsplatser vid badstränder, parker och caféer. Och varje år är det hundar som inte klarar av påfrestningen utan dör av värmen.

Lämna aldrig hunden i en varm bil

Även om det är tidigt på dagen och molnigt ute kan det snabbt bli plågsamt varmt för en hund instängd i en bil. Hundar svettas inte som vi människor och blir lätt överhettade. I en varm bil blir din hund stressad och avlider i värsta fall av värmechock, skriver Svenska kennelklubben.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #hundibil

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hund dog instängd i varm bil

  1. Rickard skriver:

    Tyvärr är det vanligare än vad man tror..
    Händer för ofta i USA t.ex.
    Stackars hund.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.