Hundar förvarades i duschkabin – vad krävs för ett djurförbud?

Foto: Pixabay

Vad krävs för att en person skall få utfärdat ett djurförbud? Kan man få hålla hundar år efter år i små utrymmen, i duschkabinen och utsätta dem för djurplågeri utan att något händer?

Djur som hålls instängda i en liten bur, hundar som hålls i en duschkabin utan tillgång på vatten. Djur känner lätt stress i små utrymmen. Djur utan vatten utsätts för fysiskt och psykiskt lidande.

Länsstyrelsen besökte djurägaren upprepade gånger år 2018 till 2020, nu föreligger ett vite på 10 000 kronor, var går gränsen för djurförbud?

Ett par i Halmstad får återkommande kritik från Länsstyrelsen för sin djurhållning.

– Hund överviktig och sjuk. Mjällig, smutsig, för långa klor som orsakar smärta.

– Tre kullar kattungar under ett år.

– Ej tillräckligt med strö.

– Kattungar skiljs från sin mamma för tidigt.

– Honkatten sjuk och i behov av veterinärvård.

– Kattmamman med sina ungar håller till under badkaret i badrummet.

Fem kontakter har gjorts av Länsstyrelsen sedan oktober 2019. Ingenting händer skriver Anita på Hallands Nyheter.

Kvinna höll sina hundar instängda i duschkabin

En annan hundägare skriver till oss följande, där Länsstyrelsen inte har kunnat ge ett svar på vad som krävs för att en person ska få djurförbud?

Här där jag bor har vi en kvinna som fått 4 stycken (minst) hundar omhändertagna och avlivade av polis och länsstyrelsen pga att hundarna bitit både vuxna och barn och även bitit ihjäl andra hundar. I helgen var det dags igen, jag var ute med min hund (ca 7kg) och denna kvinnas hund (55+ kg) var ute på egen hand och i fullfärd med att jaga två barn.
Sen fick den syn på mig och min hund och vi blev mer intressanta – som tur var hade jag min försvarsspray med mig (vågar inte gå ut utan den längre) så jag lyckades spraya hunden och förhindra att någon blev illa skadad.
Men det lustiga kommer efteråt, jag ringde polisen och förklarade vad som hänt och uppgav även att de gäller en tidigare känd person för dem. Men de ansåg inte läget akut utan gjorde en notis och bad mig anmäla till länsstyrelsen på måndag.
Så jag ringde på måndagen och länsstyrelsen skulle kolla upp saken. Då passade jag på att fråga hur många hundar det krävs att de omhändertar innan en person får djurförbud. Men de kunde inte ge ett svar utan sa bara ”det behöver ske ett visst antal händelser innan ett förbud kan ges.”


Så det vore intressant att få veta, hur mycket skada måste ske och hur många hundar måste en person ha fått omhändertaget innan man tar tag i situationen med ett förbud?

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #djurplågeri #länsstyrelsen

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.