Köpte hundvalp på Blocket – förlorade 71 000 kronor

Foto: BIld av Jan Steiner från Pixabay

Nu är det allt flera som råkar illa ut då de köper en hund på Blocket, eller andra sajter som facebookgrupper på internet. En familj förlorade 71 000 kronor och sin hundvalp efter att de köpte en valp på Blocket.

Efterfrågan på hundvalpar är så stor att allt fler familjer gör ett förhastat beslut och köper sin valp på Blocket eller andra internet sajter, utan att veta att man köper en smuggelhund eller en hund från en valpfabrik.

Två hundar avlivades nyligen, dagar efter att de köptes på Blocket

Hundarna Boss och Yoggi köptes på Blocket med helt färska intyg på att de var friska utan anmärkningar. Men båda valparna åt dåligt, kräktes och hade lös avföring när de kom hem till sina familjer. Valparna fördes till djursjukhus efter nio dagar hos sina familjer. Boss och Yoggi avlivades efter en natt på sjukhus. Dödsorsaken är inte fastställd men båda valparna kan ha haft ett virus som inte gick att bota. Djurförsäkringen som familjen tecknat för Yoggi gällde inte så veterinärkostnaden slutade på 55 000 kronor plus de 16 000 de betalt för hunden, skriver SVT.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #smuggelhund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.