Vikten av att välja rätt hundfoder

I samarbete med Prenumeration.se

Att köpa rätt hundmat är avgörande för din fyrbenta väns välbefinnande, trivsel och hälsa. Marknaden för hundfoder är stor och bred och det spelar en stor roll vilka foderprodukter och sorter du väljer. Nedan hittar du en komplett guide för hur du går tillväga för att köpa det bästa fodret till din hund. Du får inblick i de mest näringsrika och hälsosamma produkterna och du får goda råd om hur du väljer rätt fodervarianter.

Köp foder som matchar din hunds ålder och behov

En hund behöver olika näring beroende på om det är en valp, vuxen, senior eller om den är extra aktiv och tränar intensivt. Det kan vara en bra idé att undersöka olika produkter på nätet innan du köper hundfoder. Det gynnar dig (och inte minst din håriga vän) att du har kunskap om olika sorter och typer. En bra sida där du kan jämföra hundfoder och prenumerationer är hos prenumeration.se. Genom att jämföra prenumerationer på hundfoder blir det enklare för dig att välja det bästa erbjudandet.

Du ska alltid köpa foderprodukter som passar ditt husdjurs befintliga livscykel. Det är viktigt för hundens hälsa att din hund får den kostkomposition som den specifikt behöver. Om du vet att din hund lider av intolerans eller har överkänslighet bör du specifikt välja de allergivänliga produkterna. Vad som är den bästa maten för en specifik hund kan vara mycket annorlunda för en annan. Det beror på individuella omständigheter, speciella överväganden och behov samt ålder. Du kan förenkla livet med hund genom att välja att prenumerera på det du behöver, läs mer hos prenumeration.online.

Välj alltid hundfoder av bästa kvalitet

Majoriteten av all hundmat som säljs i Sverige är torrfoder. Detta beror på att dessa foderprodukter kan göras som ”helfoder”. Detta innebär att fodret är komplett och innehåller alla vitaminer och mineraler som ditt husdjur behöver. Välj de torra produkterna när du letar efter det bästa fodret. I detta sammanhang är det viktigt att vara medveten om att kvaliteten

på foderprodukter kan variera kraftigt. Det är särskilt typen av protein i produkten som påverkar den övergripande kvaliteten hos fodret. I de billigaste sorterna är fodret baserat på soja, vilket hos vissa hundraser kan leda till hud- och pälsproblem.

Oavsett om du har en valp, en seniorhund eller en vuxen hund med en måttlig energinivå, bör du köpa foder av hög kvalitet. Detta påverkar ditt husdjurs befintliga hälsotillstånd och det påverkar även immunförsvaret och välbefinnandet i framtiden.

Så byter du till nytt hundfoder

Det kan finnas olika anledningar till varför det är dags att byta ut foderprodukten för din hund. Detta kan bero på att ditt husdjur går från valpstadiet till vuxenlivet, eller så kan det vara en allergi eller överkänslighet som orsakar förändringen.

Det är viktigt att du introducerar det nya fodret under flera dagar. Steg-för-steg och kontrollerad dietförändring påverkar hundens matsmältningssystem. Magtarmsystemet har lättare att anpassa sig till nytt foder när mängden av en ny produkt ökas successivt. Det finns flera hundraser som tenderar att ha känsliga magar. Här är det extra viktigt att vara medveten om reaktionerna hos hunden de dagar då foderskiftandet pågår. Övergången från det gamla fodret till en ny produkt ska helst ta cirka 7–9 dagar.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.