Var femte svensk hund saknar försäkring

Foto: pixabay

Skillnad mellan försäkrade och oförsäkrade hundar

En försäkring skapar trygghet och gör skillnad när olyckan är framme om man är hund.  En ny undersökning visar nämligen att hundägares vilja att behandla hunden när den blir sjuk påverkas av om hunden är försäkrad eller inte. Det förekommer till och med att oförsäkrade hundar avlivas för att ägarna tycker det blir för kostsamt att behandla.

–  Bevisligen är det viktigt för hundarnas välfärd att de har en försäkring om de blir sjuka eller skadar sig. Jag är glad och stolt att vi kan skapa trygghet för hundar runt om i landet, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef, Agria Djurförsäkring.

Undersökningen visar en skillnad mellan försäkrade och oförsäkrade hundar

Enkäten som skickades ut till svenska veterinärer visar tydligt att försäkring eller inte försäkring gör skillnad för hundar om de råkar ut för en olycka och besök hos veterinären är nödvändigt.

89% av de tillfrågade veterinärerna i undersökningen upplever att hundägarnas vilja att behandla hunden för skada/sjukdom påverkas av om hunden är försäkrad eller oförsäkrad.

Lika stor andel av veterinärerna, 89%, har dessutom någon gång varit med om att en oförsäkrad hund avlivas för att ägarna tycker att behandlingen blir för kostsam. 5% av veterinärerna uppger att detta enligt deras erfarenhet händer ofta.

Hög försäkringsgrad bland svenska hundar

Ungefär var femte svensk hund saknar försäkring. Med andra ord är försäkringsgraden hög, även om alla hundar ännu inte har den trygghet som en försäkring innebär. Jämför man med försäkringsgraden bland svenska katter är det stor skillnad – bara ungefär hälften av katterna är försäkrade idag.

Det här visar enkätundersökningen:

  • 89% av veterinärerna upplever att hundägarnas vilja att behandla hunden för sjukdom/skada påverkas av om hunden är försäkrad eller inte.
  • Lika många, 89%, av veterinärerna i undersökningen har varit med om att oförsäkrade hundar avlivas för att ägarna tycker att behandlingen hos veterinär blir för kostsam.
  • 5% av veterinärerna menar att det enligt deras erfarenhet ofta händer att ägare väljer att avliva hunden istället för att behandla mot sjukdom/skada om hunden är oförsäkrad.

*Undersökningen skickades ut till medlemmarna i Sveriges Veterinärförbund och besvarades av 100 svenska veterinärer.

Källa: Agria Press

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Var femte svensk hund saknar försäkring

  1. Johan skriver:

    Intressant att ca: 80% av hundarna är försäkrade ändå. Några hundring eller två per månad är inte mycket jämfört med att behöva avliva hunden för att man inte har råd.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.