Besök på Tjolöholms slott med kennel Black Orange’s

Grevinnan Blanche Bonde, en av Nordens framgångsrikaste hunduppfödare i början av 1900-talet. Igår var Kennel Black Orange’s bjudna till Tjolöholms slott för att titta på gamla foton från Grevinnan Blanche Bondes tid med Dvärgspetsar, som de tidigare kallades.

Slottet har en märklig historia, har du vägarna förbi Kungsbacka kommun så skall du absolut ta en sväng om Tjolöholms slott.

Slottet ligger vid havet i en underbar miljö med vackra strövområde och du kan ta med din hund.

Det finns gott om bänkar och bord nere vid havet där ni kan fika medhavd picknick eller handla fika i cafét i magasinet eller äta lunch i Storstugan.

Vi fick träffa Maria som berättade om Grevinnan Blanche Bondes släkt och visade alla foton på Grevinnans hundar, som Claes Bonde hade överlämnat till slottsarkivet för några månader sedan.

På den tiden var det vanligt att man tog med hunden till fotografen och gjorde riktiga porträtt av hundarna.

Förstås hade vi med oss en av våra Pomeranian hundar, som fick möjligheten att besöka slottet på insidan där Grevinnan Blanche Bondes Dvärgspetsar sprang runt och lekte för över 100 år sedan.

År 1916 registrerade Grevinnan Blanche Bonde kennelnamnet Tjolö, samtidigt importerade hon även Dvärgspetsar från Tyskland till Sverige. Färgen svart låg Grevinnan extra varmt om hjärtat. År 1920 var året som Grevinnan på allvar kom igång med uppfödning av Dvärgspets och det var också då hon importerade den första engelska Pomeranian hunden till Sverige.

Grevinnan hade stora framgångar i utställningsringen, både med hennes importer men också med egen uppfödda hundar, hon sågs ofta som vinnare även i uppfödarklass.

Grevinnan Blanche Bonde hade en speciellt framgångsrik Dvärgspets, Champion hanen Shenley Zulu, som var född år 1919 i England och importerades till Sverige som 1,5 år gammal. Redan år 1921 blev han svensk champion. Grevinnan var vid den tidpunkten den största uppfödaren av svarta Dvärgspetsar i Sverige och välkänd i hela Norden.

På en hundutställning i Göteborg 1923 beskrivs Dvärgspetsen Zulu som att ”ha en storartad päls och en hund mycket nära fullkomligheten”. Vid utställningen i maj 1925 beskrivs Zulu som en ”prima prima hund, den är om möjligt vackrare i år än förut”.

Tjolöholms slott är en fantastisk historisk skatt.

Kolla in på Tjolöholms slotts hemsida

Susann och Håkan med Lucy på Tjolöholms slott

Läs också Tidigare opublicerade foton på Grevinnan Blanche Bonde och hennes berömda Dvärgspetsar (Pomeranian)

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #blanchebonde

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Besök på Tjolöholms slott med kennel Black Orange’s

  1. Pingback: Flera opublicerade foton på Grevinnan Blanche Bonde och hennes berömda Dvärgspetsar (Pomeranian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.