Efter allvarliga hundattacken – Hundägarna saknar kunskap om hur hundarna reagerar

Foto: pixabay

Polisen efterlyser tips efter den tredje svåra hundattacken på korttid i Stockholmsområdet, där ett barn och hennes pappa blev bitna av en hund och förda till sjukhus för vård.

En liten flicka och hennes pappa fördes idag med ambulans till sjukhuset efter att flickan blivit attackerad och biten flera gånger av en lösspringande hund. Pappan blev biten i samband med att han avbröt attacken mot sin dotter. Hundägaren och hunden försvann från platsen och har inte kunnat identifieras. Polisen efterlyser vittnen till händelsen, utredningen är i nuläget nedlagd men kan tas upp på nytt om nya vittnesuppgifter inkommer.

Hundägarna tar inte ansvar

-Vi tar inte samma ansvar för våra hundar som förut, det känns som att vi blivit för slappa och saknar kunskap om hur hundarna reagerar. Man kan absolut inte släppa hunden om man inte har kontroll på den, men det är svårt att säga varför hundarna gått till angrepp här, säger kennelklubbens presstalesperson Hans Rosenberg till Mitt i.

Förundersökningsledare Lena Jacobsson sade till tidningen att hundattackerna stadigt ökar i Stockholms län, sett till det senaste årets utveckling.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #problemhund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.