Göteborgsposten granskar – Hundakademin anklagas för våld mot hundar

Foto: Pixabay

Den mycket kända Hundakademin anklagas för att använda sig av våld mot hundarna på sina kurser? 15 personer vittnar om våldsamma metoder på hundkurserna.

Hundakademin i Göteborgstrakten är känd för sin berömda hundteater som visas upp på hundutställningen MyDog i Göteborg årligen. Hundakademins hundar har setts i TV programmet Talang flera år i rad.

Men nu är Hundakademin i blåsväder något som de två ägarna viftar bort som svartmålning och avundsjuka.

På internet finns många negativa inlägg om just Hundakademins sätt att ”fostra” hundarna på kurserna. Ägaren själv säger att man använder stryphalsband som ett ”smycke” medan kursdeltagare vittnar om hur deras hundar har blivit ryckta i halsen och reagerat med rädsla och smärta vid användandet av stryphalsband. De ska ha blivit slagna med koppel över ryggen och en hund har blivit knipen i ljumsken. Alla dessa påståenden tillbakavisas av ägarna till Hundakademin.

Ett enda hårt ryck i stryphalsband kan ge skador och medför dessutom smärta. Smärta och straff som uppfostringsmetod har man övergivit sedan flera decennier.

Ett enda hårt ryck i stryphalsband kan ge skador och medför dessutom smärta. Smärta och straff som uppfostringsmetod har man övergivit sedan flera decennier. Hundar blir undergivna, initiativlösa och rädda. De blir passiviserade. Det är fullständigt förkastligt att använda stryphalsband som träningsredskap, och på hundkurser. I många länder har man slutat med stryphalsband, som man jämställer med djurplågeri, säger hundpsykologen Anders Hallgren till GP.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #problemhund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Göteborgsposten granskar – Hundakademin anklagas för våld mot hundar

  1. Pingback: Praktikelever vittnar om djurplågeri på hunddagis

  2. Pingback: Svenska Kennelklubben får kritik efter debattartikel i GP

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.