Praktikelever vittnar om djurplågeri på hunddagis

Foto: pixabay

Hundakademin drev hunddagis i 6 år utan tillstånd, praktikelever vittnar om tystnadskontrakt och något som påminner om djurplågeri. Ägarna anser att allt bottnar i smutskastningskampanjer från konkurrenter.

Igår skrev Dognews.se om hur den från TV och MyDog kända Hundakademin använder sig av starkt ifrågasatta metoder vid sina hundkurser. Bland annat används stryphalsband vi kurserna och hundar nyps hårt i ljumsken.

Göteborgs posten fortsätter sin granskning av Hundakademin som driver både kurser och hunddagis runt om Göteborg. Flera gymnasieelever som gjort praktik på hunddagiset i Askim vittnar om metoder som de idag klassar som djurplågeri. Bland annat står det att läsa om en mindre hund som kastades i väggen så det hördes en duns då den träffade väggen och golvet, hunden sprang sedan kvidandes iväg.

Efter att ha läst alla dessa artiklar så skulle inte jag lämna en enda av våra hundar på Hundakademins hunddagis, även om ägarna fortsätter hävda att det är smutskastning.

Nedan några urklipp ur artiklarna om Hundakademin i Göteborg.

Hundakademins metod för att få ordning på den besvärliga hunden gjorde den mer aggressiv. Det anser hundägaren Poly Jensell.
– När Blaze inte gjorde som vi ville skulle vi kasta en plastpåse med tre-fyra tomma ölburkar och lite grus på den. Hunden blev sönderstressad, problemet förvärrades och den blev farlig, skriver GP i sin granskning av Hundakademin i Göteborg.

Gymnasieelever har i många år haft praktik på Hundakademins dagis. Flera berättar nu att hundarna for illa, men då vågade de inget säga, inte ens till sina lärare, eftersom de var ålagda ”strikt sekretess”.
– En golden blev nypt i skinnet på ryggen. Jag har fortfarande den hundens skrik kvar i öronen, säger en tidigare elev till GP.

Det är straffbart att driva hunddagis utan tillstånd. Men det gjorde Hundakademin i sex och ett halvt år. När länsstyrelsen upptäckte saken, gjordes ingen polisanmälan.
– Ja, jag tänker att det var en miss att det inte blev gjort, säger djurskyddskontrollant Rebecca Hoogstraten på länsstyrelsen, till GP.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder #hundakademin

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Praktikelever vittnar om djurplågeri på hunddagis

  1. Pingback: Hur undviker man oseriösa och opålitliga företagare i hundbranschen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.