Glöm inte att jämföra hundförsäkringar

Bild: Pexels.com

Sverige är ett av de länderna i världen där flest försäkrar sin hund och idag har över 9 av 10 hundägare en försäkring enligt Agria. Men även om vi är bra på att teckna hundförsäkringar är det också få saker som vi är så ovilliga att byta som vårt försäkringsbolag.

Stora skillnader i priser och innehåll

Det kan emellertid vara en bra investering att se över vilket försäkringsbolag du har till din hund eftersom det kan skilja mer än 350 kr/mån mellan det dyraste och det billigaste försäkringsbolaget med likvärdigt innehåll. Många försäkringsbolag får det att låta som att deras alternativ är unikt på marknaden men så är sällan fallet.

Om vi tittar på innehållet i en hundförsäkring kan det skilja sig ännu mer mellan olika hundförsäkringar. Där det i vissa försäkringar finns rasspecifika begränsningar, medicin och rehabilitering måste läggas till för att det ska täckas.

Tänk på att jämföra och helst från början

Det allra bästa man som hundägare kan göra när man tecknar en hundförsäkring är att jämföra innehåll och priser redan från början. Om din hund redan har råkat ut för en sjukdom är det stor sannolikhet att ersättning för denna begränsas i din nya försäkring. Det är också förmodligen då som du inser begränsningarna i försäkringen som du redan har.

Även om du redan har en försäkring kan det dock vara värt att byta till en ny om den har bättre villkor och pris. I vissa nyare alternativ på marknaden går det också att teckna extra tillägg för sjukdomar som redan har uppstått.

Veterinärvård har blivit dyrare

Det viktigaste är att du i slutändan har en hundförsäkring eftersom veterinärkostnaderna i Sverige har gått upp. Detta beror på att man kan utföra mer avancerad vård idag än vad man kunde tidigare. Hos Försäkrahunden.se mer information om hundförsäkringar.

I samarbete med Försäkrahunden.se 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.